Licht voor de zorgsector

Paxpoort Diksmuide licht voor de zorg

0 / 5

Your page rank:

Stadsbestuur en Museum aan de IJzer laten het licht branden voor zorgsector

Zaterdag 12 december steken het stadsbestuur en Museum aan de IJzer samen het licht aan in Diksmuide. Naar aanleiding van de internationale dag van de Universele Gezondheidszorg slaan het stadsbestuur en Museum aan de IJzer de handen in elkaar om de zorgsector, en bij uitbreiding alle inwoners en bezoekers van Diksmuide, letterlijk en figuurlijk een hart onder de riem te steken.

Om 17.30 uur houden het stadsbestuur en Museum aan de IJzer samen (figuurlijk natuurlijk) de handen aan de lichtschakelaar. Vanaf die avond tot en met 3 januari brengt een hartvormige metalen lichtconstructie op het dak van de Paxpoort wat extra licht in de donkerste coronadagen. Ook de IJzertoren zelf zal tijdens deze periode extra verlicht zijn, door extra verlichting in de kruiskop van het gebouw.

Symbolisch hart onder de riem

Zorgverleners een hart onder de riem steken tijdens de internationale dag van de Universele Gezondheidszorg, symbolischer wordt het niet. “Heel wat mensen in de gezondheidszorg zitten op hun tandvlees. We willen met deze symbolische actie zorgpersoneel een duwtje in de rug geven, en bedankt zeggen voor wat ze tot nu toe al gerealiseerd hebben”, aldus burgemeester Lies Laridon.

Inwonersoproep

De symbolische verlichting zal elke avond branden tot middernacht, en ’s morgens van 5 tot 8 uur. Het stadsbestuur en Museum aan de IJzer roepen inwoners op om ook zelf het licht te verspreiden in hun buurt. “Heel wat inwoners gingen de afgelopen weken al creatief aan de slag. We spotten verlichte fietsen in Woumen, gezellige kerstversiering … We roepen iedereen op om die goede voorbeelden te volgen en voor wat extra licht en warmte te zorgen”, aldus de burgemeester. “Verbondenheid is het medicijn tegen vereenzaming. We hopen met deze symbolische actie voor nog wat meer verbondenheid te zorgen”, voegt Peter Mouton, directeur van Museum aan de IJzer daar nog aan toe.

Museum aan de IJzer

Die boodschap tot verbondenheid past perfect binnen de boodschap die het museum wil uitdragen. Ook het museum heeft er een moeilijk jaar op zitten en hoopt alsnog mensen warm te maken voor een bezoek aan de vredessite. Het museum is open tijdens de kerstvakantie, met uitzondering van 24, 25 en 31 december, en 1 januari.

Foto: Paxpoort website museum aan de ijzer