Lokaal bestuur De Panne verlengt Pannebon en Pannebon Xtra

pannebon

De Pannebon en Pannebon Xtra waren steunmaatregelen voor de lokale economie tijdens de eerste lockdown van de coronacrisis. Oorspronkelijk golden de bonnen tot en met 28 februari 2021. Wegens de aanhoudende coronacrisis is de datum verlengd naar 1 december 2021.

De Pannebon, een cheque ter waarde van 55 euro, kon door iedereen gekocht worden terwijl de Pannebon Xtra geschonken werd aan alle inwoners en tweedeverblijvers van De Panne. De oorspronkelijke bedoeling was om de cheque te spenderen in het najaar en begin van het nieuwe jaar zodat de kalmere periode voor de handelaars overbrugd werd. De bon was dus geldig tot en met 28 februari, onder voorwaarde dat er geen drastische coronamaatregelen werden genomen.

Lockdown

Die maatregelen zijn er wel gekomen. De tweede coronagolf hield in dat de contactberoepen, winkels en horecazaken moesten sluiten. De winkels zijn nu weer open sinds 1 december, maar vermoedelijk mag de horeca pas heropenen vanaf 1 februari 2021. Hierdoor maakten vele bezitters van de bonnen zich zorgen over de vervaldatum. De vraag kwam om ze te gebruiken tijdens een beter periode, bv. de vakantieperiode.

Ook voor de lokale economie is de nieuwe datum beter, aangezien dit zorgt voor een beter spreiding in tijd om de bon te spenderen. Het risico bestond anders dat alle consumenten hun bon nog snel voor het einde van de vervaldatum gingen spenderen.

Stéphane Buyens schepen van Lokale Economie: “Wie zijn Pannebon nog niet heeft verzilverd, geen paniek.

Het lokaal bestuur verlengt het termijn tot maar liefst 1 december 2021.

Dus meer dan tijd genoeg om van de bon te genieten bij de retail of horeca in De panne.”

Enkele cijfers

Er werden meer dan 7.100 Pannebonnen verkocht en van de Pannebon Xtra werden net geen 8.000 bonnen uitgedeeld. In totaal ging er 830.500 euro naar de lokale economie. Hiervan kwam zo’n 473.300 euro van de investering die het lokaal bestuur maakte voor deze hulpmaatregel. 

Van de Pannehotelbon werden er 1.080 exemplaren gekocht bij een boeking van minstens twee nachten. Dit was een investering van 10.800 euro. De Pannehotelbon wordt niet verlengd omdat deze al geldig zijn in de periode waarin er geboekt werd.

Meer info?

dienst Lokale Economie (lokale.economie@depanne.be, 058-42 97 22)

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Veurne Awards 2024

Veurne Awards 2024 : Op 23 februari 2024 is er de allereerste editie van de Veurne Awards. Tijdens deze gala-avond in Furnevent zetten we onze

Koksijde Nieuws

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde: Op vrijdag 27 oktober 2023 start in Oostduinkerke de 9de editie van de Halloween-mountainbiketoertocht. Dit jaar is er terug keuze uit drie verschillende afstanden: 25,

Koksijde Nieuws

Fun Shopping Koksijde

Fun Shopping Koksijde: Voor Fun Shopping moet je in Koksijde, Sint-Idesbald én Oostduinkerke zijn!Het eerste weekend van oktober slaan de VVV, de dienst voor Toerisme