Lokaal bestuur De Panne verzamelt sokken

de panne verzamelt sokken

0 / 5

Your page rank:

Het lokaal bestuur De Panne roept op om je sokken te doneren. Dit voor de ‘Ik geef een sok’-campagne van de Hero on Socks Foundation vzw. Met deze actie wil het lokaal bestuur er letterlijk een warme winter van maken voor De Warmste Week.

De Panne heeft een grote inzameldoos gemaakt om nieuwe of bijna nieuwe sokken te verzamelen. Deze kleurrijke doos staat aan het gemeentehuis in De Panne. De sokken worden verzameld en vervolgens gedoneerd aan de Hero on Socks Foundation.

Waarom sokken?

Doordat mensen hun sokken dragen tot ze kapotgaan, zijn sokken eigenlijk het minst gedoneerde kledingstuk. Nochtans is dit wel het meest gevraagde item van daklozencentra. Als je dakloos bent, wandel je dan ook meer dan de gemiddelde persoon en heb je de luxe niet om elke dag verse kousen aan te trekken. Bovendien worden sokken ook vaak van de voeten gestolen.

Ook personeel verzamelt mee!

Naast de grote box voor alle donateurs, zijn er ook kleinere dozen voorzien op verschillende locaties. Deze zijn bedoeld voor de medewerkers van het lokaal bestuur. Ook zij worden opgeroepen om zoveel mogelijk sokken te doneren en zo de winter voor daklozen letterlijk warmer te maken.

Heb je dus vergeten sokken in je lade of heb je alweer het zoveelste exemplaar van je grootmoeder gehad? Woon je in regio De Panne?

Doneer dan je sokken in de verzamelbox aan het gemeentehuis (Zeelaan 21, De Panne).

Meer info?

Sabine Leeman (dienst Omgeving & Ruimtelijke Beleid, Zeelaan 21, 058-42 97 67, sabine.leeman@depanne.be)