Lokale maatregelen Poperinge nog tot en met 11 december

Poperinge, kei van een stad

0 / 5

Your page rank:

Zoals aangekondigd op 5 november evalueerde het stadsbestuur vandaag de lokale maatregelen die ze toen uitvaardigde in de strijd tegen de covid-pandemie. Omdat Poperinge als enige in de regio momenteel nog rood kleurt op de besmettingskaart, besliste het college van burgemeester en schepenen om de huidige lokale maatregelen nog tot en met 11 december aan te houden.

Hoewel de cijfers in Poperinge niet meer zo dramatisch zijn als begin november, moet het stadsbestuur helaas vaststellen dat er nog elke dag nieuwe besmettingen zijn. De grote groepsuitbraken zijn gelukkig dankzij de inspanningen van velen voorbij, maar elke dag vallen er nog te veel individuele besmettingen te tellen (43 gevallen van 23 t.e.m. 29 november). Daardoor kleurt Poperinge momenteel als enige in de regio nog rood op de besmettingskaart en dat al meerdere dagen op rij.

Ruimte voor reorganisatie
Omdat jongeren momenteel toch in volle proefwerkperiode zitten en pas vanaf de kerstvakantie weer meer ruimte voor activiteiten hebben, wil het stadsbestuur van de komende tien dagen gebruik maken om de besmettingscijfers nog meer naar beneden te krijgen. Bovendien geeft die periode de verenigingen de tijd om zich te organiseren op de gevraagde hygiënemaatregelen bij heropstart van de activiteiten. Ook Sport- en recreatiebad De Kouter kan die tijd gebruiken om de heropening praktisch en professioneel te kunnen regelen. Het zwembad eerder openen is sowieso voor het einde van de week niet mogelijk, maar zou ook niet correct zijn ten opzichte van de jonge indoorsporters.

Toeristische en sportieve infrastructuur
De lokale maatregelen uit het burgemeesterbesluit van 5 november worden dus nog even aangehouden, maar eindigen wel iets eerder dan aangekondigd. Namelijk vanaf zaterdag 12 december geldt geen mondmaskerplicht meer in de bebouwde kom en kan alle stadsinfrastructuur weer open. Dat geldt zowel voor toeristische infrastructuur – Lijssenthoek en dodencellen – als sportieve instellingen: Sport- en recreatiebad De Kouter, in- en outdoorinfrastructuur voor -twaalfjarigen. Voor de indoorsporten is evenwel geen publiek toegelaten; outdoor kan enkel één ouder of verantwoordelijke het kind vergezellen.
Tot 16 december wordt een deel van de sportinfrastructuur wel nog voorbehouden voor de organisatie van schoolexamens, wat overigens ook de indoorsport voor kinderen verhindert.