Lumen, het grootste openlucht lichtspektakel van het land!

Lumen, het grootste openlucht lichtspektakel van het land!

KOM SAMEN SCHITTEREN IN DE PANNE 

Lumen, het langste laser- en lichtspektakel van het land!

Met een zee van licht dompelen we mensen onder in een unieke, spectaculaire ervaring, van hun netvlies tot diep in hun vezels. Een regenboog van kleuren om te delen met je gezin en zoveel anderen. Laat je stap na stap overweldigen en kom dichter bij elkaar. Samen schitteren in een golf van licht. De Panne, verbonden in verwondering.

Programma

Kom de enorme lichtinstallatie, die zich over 1,5 kilometer op de Zeedijk uitstrekt, bewonderen en laat je onderdompelen in een warme, kleurrijke gloed. Versterkt door de heilzame werking van zee en strand kun je je mentaal opnieuw opladen in De Panne. Iedere voorstelling start bij valavond.

Verhaal

Licht golft, nog meer dan onze zee hier. Het licht van de zon reist iets meer dan acht minuten door de ruimte om ons te bereiken; om ons te voeden en te verwarmen. Het licht van de sterren kan wel honderden jaren onderweg zijn vooraleer het zich als een fonkeling aan de nachtelijke hemel onthult.

Zo kijken we als het ware terug in de tijd. Maar nu willen we in De Panne resoluut vooruitkijken. Met een zee van licht dompelen we je onder in een unieke, spectaculaire ervaring, van je netvlies tot diep in je vezels. Een deugddoend bad van zinderende kleuren om te delen met je gezin en zoveel anderen. Laat je stap na stap overweldigen!

Lumen-Plopsa nights

Een unieke samenwerking tussen een event en een attractiepark: zo kunnen we de Lumen-Plopsa nights wel bestempelen! De creatieve teams van Lumen en Plopsaland slaan de handen in elkaar en maken van Lumen een ervaring voor het hele gezin. Dans en zing mee met de beroemde Plopsafiguren, en schitter mee in een golf van verbondenheid en licht!

Locatie

Over de hele lengte van de Zeedijk kan je genieten van Lumen, en dit van het Leopold I-monument tot aan de 3 Wijsneuzen ter hoogte van het Canadezenplein. De afstand die je aflegt is ongeveer 1.5km.

Toegang

Het evenement is volledig gratis, geen gedoe met reservaties of tickets, hoe gemakkelijk is dat? 

Faciliteiten

Op de Zeedijk kan je gratis, openbare toiletten terugvinden:

  • Ter hoogte van het P. Bortierplein
  • Het verlengde van de Zeelaan (midden van de Zeedijk)
  • Het Canadezenplein

Meer info? KLIK HIER