Meer dan honderd bedrijven, gemeenten en organisaties zeggen “Statiegeld, Yes We Can!”

statiegeld ook gemeente de panne zegt yes we can

0 / 5

Your page rank:

Statiegeld? Yes We Can! Met deze enthousiaste slogan starten 140 gemeenten, bedrijven en organisaties vandaag de nieuwe campagne van de Statiegeldalliantie voor een snelle invoering van statiegeld.

De positieve campagne start tegelijk in België en in Nederland.
Het aantal deelnemers loopt razendsnel op. 55 Nederlandse gemeenten en 10 Belgische gemeenten doen al mee: De Panne, Bredene, Meerhout, Alken, Wevelgem, Maasmechelen, Lanaken, Essen, Laakdal en Kasterlee.

De volgende bedrijven en organisaties doen ook mee: Ecopower, Algemeen Boerensyndicaat, Bond Beter Leefmilieu, Gents Milieufront, Proper Strandlopers, Conscious Crew, waterschap Oostkustpolder en Nature & Progrès.

Het Gentse communicatiebureau Bigtrees ontwierp een wervend campagnebeeld dat de positieve vibe rond statiegeld goed uitstraalt. De hand die het blikje vasthoudt, geeft een “thumbs up” voor statiegeld. De achtergrond van elk beeld is uniek voor elke gemeente, organisatie of bedrijf. Zo komt de kracht van de Statiegeldalliantie, namelijk dat zoveel diverse partijen zich achter één oproep scharen, in deze beeldcampagne duidelijk naar voren.
Met hun beeld spreken de deelnemers zich duidelijk en kleurrijk uit voor statiegeld, zowel in het straatbeeld, als online met #StatiegeldYesWeCan.

Vandaag treden de eerste deelnemers met hun beeld naar buiten. Gedurende de campagne zal dit aantal steeds verder groeien. De campagne gaat later ook op pad om verschillende deelnemers een bezoekje te brengen. Organisaties, bedrijven, gemeenten en politici zullen dan een podium krijgen om hun steun voor statiegeld te betuigen en op creatieve manieren ook “Yes We Can!” te zeggen in een video interview.

8 op de 10 Belgen willen dat er statiegeld komt. In 8 Europese landen bestaat statiegeld op blik en plastic flessen al jarenlang. 10 Europese landen beslisten de voorbije vier jaar om statiegeld in te voeren of uit te breiden. Nederland besliste in april dit jaar dat er op alle plastic flessen statiegeld zit vanaf 1 juli 2021.

“Natuurlijk kunnen we ook in België statiegeld invoeren. Bij de politici is er veel goede wil om dit ook te doen. Zeker nu zowel de Waalse, de Brusselse, als de federale regering de invoering van statiegeld in hun respectievelijke regeerakkoorden voorzien. Samen met al die gemeenten, organisaties en bedrijven willen we nu de politici aanmoedigen om door te zetten, en statiegeld snel in wetten en decreten te schrijven”, zegt de Statiegeldalliantie.

Elke gemeente, bedrijf of organisatie kan zich geheel gratis aansluiten bij de kleurrijke Yes We Can-campagne. “We roepen alle gemeenten, bedrijven en organisaties op om mee te doen en deze feelgood campagne mee te doen groeien.

Zo geven we de politici het laatste motiverende zetje zodat statiegeld er echt komt.
En zorgen we samen voor een mooiere leefomgeving. Statiegeld? Yes We Can!”,
besluit de Statiegeldalliantie.