Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer

westhoek kd

0 / 5 0

Met ‘Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer’ vertrekt aan Toerisme Diksmuide. Tijdens de route kan je halt houden aan heel wat leuke plaatsen: je kan speuren naar vogels en zeehonden spotten vanuit kijkhutten of even stoppen aan een boerderij met streeklekkers. Je kan onderweg ook het Begijnhof bezoeken in Diksmuide en het Kakelend Kippenmuseum of biokaasboerderij ’t Dischhof in Keiem.

Het volledige traject is voor de geoefende fietser(tje)s en telt zo’n 47,5 km. Maar je kan de route ook opdelen in 2 verschillende lussen van respectievelijk 21,1 km (lus start Diksmuide)of 28,9 km (lus start Nieuwpoort). In Stuivekenskerke passeren beide lussen.

De route is bewegwijzerd met 6-hoekige Westhoek KD fietsbordjes op ideale hoogte voor kinderen zodat zij voortaan de weg kunnen wijzen.

De fietsroutekaart is gratis te verkrijgen bij Toerisme Diksmuide of bij één van de vele leuke en belevingsvolle mogelijke stopplaatsen of via Westtoer, shop.westtoer.be.

Met de fiets op de boot maakt de tocht nog leuker.

Of neem voor een stukje de boot en fiets dan terug: zet je fiets op de boot (Yzerstar) en vaar van Nieuwpoort naar Diksmuide (of omgekeerd) en keer terug met de fiets.
De Yzerstar investeerde samen met de provincie West-Vlaanderen en de Stad Diksmuide in een ruime fietsstalling aan boord. Scheep in en geniet van het prachtige landschap langs de IJzer onderweg.
Raadpleeg www.seastar.be voor het vaarschema.