Milieupark krijgt Parkshop

milieupark compost-SOF-6938-Sofhie Legein - Lokaal Bestuur Koksijde

0 / 5

Your page rank:

Milieupark uitgerust met een parkshop. Koop er nu ook zakken met compost en compostvaten. 

Koksijde hoort bij de beste gft-sorteerders van het land. Samen zamelen we een 1.800 ton groente-, fruit- en tuinafval in. Dat is goed nieuws, want het merendeel van ons keukenafval hoort uiteraard niet thuis in het restafval. De IVVO verwerkt ons gft tot waardevolle compost. 

Schepen van Milieu Guido Decorte: ‘De extra fijn afgezeefde compost – de zogenaamde topdressing – verkopen we nu ook op ons Milieupark in handige zakken van 40 liter. De topdressing kun je bijvoorbeeld gebruiken om je gazon in het voorjaar van een fijn laagje te voorzien. Zo bescherm je je grasmat en geef je het bodemleven onder je gazon een extra stimulans.

De zakken worden verkocht aan 3,5 euro per stuk of 3 zakken voor 10 euro. Ook de compostvaten om thuis te composteren verkopen we voortaan rechtstreeks op het Milieupark. Vraag er naar bij onze parkwachters. Betalen kan met bancontact in onze digitale ‘parkshop’ aan de betaalzuil. Opgelet: het blijft nodig om vooraf een afspraak te maken om toegang te krijgen tot het park. 

Foto ©Sofhie Legein – Lokaal Bestuur Koksijde met Guido Decorte (schepen van Milieu), Jan Vandromme (diensthoofd Milieu), Danny Saelens (teamverantwoordelijke Milieupark) en de parkwachters Dialungana Dikumbua, NicolaDelsaut, Kevin Lange en Joeri Vandevenne.