Mondmasker verplicht in bebouwde kom van De Panne en Adinkerke

Mondmasker verplicht in bebouwde kom van De Panne en Adinkerke

0 / 5 0

Vanaf maandag 27/07/2020 wordt het verplicht om een mondmasker te dragen binnen de bebouwde kom van De Panne en Adinkerke. Dit om de veiligheid van elke inwoner, tweedeverblijver en bezoeker zo goed mogelijk te verzekeren. Dit is een van de vele maatregelen die het lokaal bestuur neemt ter bestrijding van het coronavirus.

Na de Nationale Veiligheidsraad van donderdag 23 juli hebben de lokale besturen meer slagkracht gekregen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hierdoor kunnen de lokale besturen bijkomende preventiemaatregelen nemen, nadat het akkoord van de Vlaamse Gezondheidsinspecteur en de provinciegouverneur verkregen is.

Het lokaal bestuur De Panne greep deze kans aan en ondernam direct de nodige stappen. Hierdoor kreeg De Panne deze middag de toelating om een algemene verplichting in te voeren voor het dragen van een mondmasker binnen de bebouwde kom van De Panne en Adinkerke (voor personen boven de 12 jaar).

Concreet moet elke persoon boven de 12 jaar dus een mondmasker aandoen zodra ze zich in de bebouwde kom bevinden. Waar het eerder sterk aangeraden was, is het nu dus een verplichting. Er zal dan ook streng op toegezien worden.

Burgemeester Bram Degrieck: Als college van burgemeester en schepenen hebben we niet langer gewacht. We willen elke mogelijkheid aangrijpen om onze bewoners, tweedeverblijvers en bezoekers maximaal beschermen. Liever safe than sorry. Ik voorspel trouwens dat er een nationale plicht zal worden afgekondigd binnen de 14 dagen. Deze maatregel is verregaand maar wel zeer duidelijk. De lokale maatregel gaat in vanaf maandag. De maatregel wordt duidelijk gecommuniceerd in het straatbeeld.”

De verplichting tot het dragen van een mondmasker start vanaf maandag 27 juli 2020 om 08.00u. Voor het strand en de duinen zal de verplichting niet gelden. De maatregel zal duidelijk gecommuniceerd worden in het straatbeeld aan de hand van opvallende signalisatie. Ook bezoekers kunnen op voorhand alle maatregelen checken op de website www.safesummer.be.

One thought on “Mondmasker verplicht in bebouwde kom van De Panne en Adinkerke

  1. Pingback: Een overzicht van de corona maatregelen in onze gemeentes - Neem me mee Magazine

Comments are closed.