Mondmaskerdracht vanaf 1 september enkel nog verplicht op drukke plaatsen in De Panne, Koksijde en Nieuwpoort

0 / 5

Your page rank:

Vanaf dinsdag 1 september om 08.00u zal het dragen van een mondmasker niet meer verplicht zijn op het volledige grondgebied van PZ Westkust (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort), maar enkel nog op drukke plaatsen.

Dit uiteraard onder de voorwaarde dat de cijfers aan de Westkust goed blijven. Zorg er wel voor dat u altijd een mondmasker bij u hebt. 

Dit is een gezamenlijke beslissing van de 3 Westkustburgemeesters Marc Vanden Bussche (Koksijde), Geert Vanden Broucke (Nieuwpoort) en Bram Degrieck (De Panne).

De stelregel hierbij is, draag steeds een mondmasker op plaatsen waar je de afstand van 1,5 meter niet kan garanderen. Op de dijk, in winkelstraten, in horecazaken (tot je zit) en op het openbaar vervoer blijft een mondmasker sowieso verplicht. Hiervoor volgen de burgemeesters de regelgeving van de federale overheid en de provincie.

Marc Vanden Bussche (voorzitter PZ Westkust en burgemeester van Koksijde):

“Hiermee willen we onze eigen inwoners, tweede residenten en toeristen een duidelijk toekomstperspectief bieden. Op 1 september gaan de scholen terug van start en zwaaien we de zomervakantie uit, een moment waarop het dus weer wat kalmer wordt in De Westkust. Het heeft dan geen zin meer om het dragen van een mondmasker overal te blijven verplichten.”

Geert Vanden Broucke (burgemeester Nieuwpoort):

“We vragen om de huidige maatregelen nog even vol te houden vooraleer we naar een versoepeling gaan, maar als we de huidige trend voortzetten, kunnen we dankzij de inspanningen van éénieder naar deze versoepeling gaan.”

Bram Degrieck (burgemeester van De Panne):

“Stilaan moeten we weer het gewone leven kunnen oppikken. Onze samenleving moet  nog enkele maanden kunnen leven met de wetenschap dat het virus nog onder ons is en steeds achter de hoek staat te loeren.  We danken onze bewoners en tweedeverblijvers uitdrukkelijk voor het goed naleven van de genomen maatregelen, voorlopig zien de cijfers er goed uit, laat het ons vooral zo houden!”

De gemeentebesturen van De Panne, Koksijde en het stadsbestuur van Nieuwpoort zullen tijdig meer details communiceren over welke plaatsen zij specifiek als druk beschouwen.