Museum Vrij Vaderland te Veurne

vrij vaderland veurne

0 / 5

Your page rank:


Het belevingscentrum Vrij Vaderland in het Stad- en Landshuis, focust – in tegenstelling tot andere musea – niet op de slagvelden, maar op het kleine laatste stukje vrij België dat toen overbleef, de zogenaamde ‘Belgische Sector’. Van hieruit slaagde Albert I, de toenmalige koning der Belgen, erin stand te houden tegen de Duitse bezetter.

Vrij Vaderland brengt het verhaal achter het front, het dagelijkse leven in dit laatste stukje onbezet gebied. Ontdek hoe Veurne en omstreken plots te maken had met een smeltkroes van mensen; soldaten – zowel uit eigen land als uit vreemde contreien -, dokters, verpleegsters, maar ook vluchtelingen kwamen hier terecht.
Het belevingscentrum brengt dit verhaal in een sfeervolle scenografie met zowel moderne media als traditionele tentoonstellingstechnieken.


Jouw bezoek aan Vrij Vaderland:Bij aankomst krijg je in ruil voor je identiteitskaart een ontsmette tablet mee, hierop vind je het inhoudelijke verhaal van het museum. Op deze manier hoef je in het museum zelf niets aan te raken. Na het bezoek kan je nog een souvenir kopen in onze museumshop, de aankoop kan enkel elektronisch gebeuren.Met enkele kleine voorbereidingen kun je ervoor zorgen dat je museumbezoek aangenaam en veilig verloopt.
* Draag een mondmasker.
* Ontsmet je handen bij aankomst.
* Houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers én medewerkers
* Heb je een verkoudheid of heb je griepklachten? Stel je bezoek dan nog even uit.

Adres:
Stad- en Landshuis, Grote Markt 29, 8630 Veurne
Contactgegevens:
+32 58 33 55 31
info@vrijvaderland.be

Website:
www.vrijvaderland.be