Nationale Veiligheidsraad beslist ivm Coronavirus. Wat sluit direct ?

Wat verandert er vanaf maandag 18 mei

0 / 5

Your page rank:

• Horeca

Vanaf vrijdagavond middernacht sluiten alle restaurants, discotheken en cafés. Alle recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, publiek en privé, ongeacht hun omvang, worden geannuleerd. Dat alles tot 3 april.

• School

Alle lessen op scholen worden vanaf maandag opgeschort en dat blijft tot aan de Paasvakantie op 3 april. Morgen gaan de lessen dus wel nog gewoon door. Er komt op de scholen opvang voor ouders die zelf moeilijk opvang voor hun kinderen kunnen voorzien. De regering roept met aandrang op kinderen niet door hun grootouders te laten opvangen

• Winkels 

Enkel winkels die essentiële diensten leveren, blijven continu open. Het gaat dan om apothekersvoedingswinkels en winkels voor dierenvoeder. Alle andere winkels blijven open tijdens de week, maar sluiten in het weekend.

• Openbaar vervoer

De regering roept bejaarden op thuis te blijven en als het echt niet kan overdag naar de winkel te gaan. Het openbaar vervoer blijft verzekerd, maar de overheden vragen het gebruik te beperken tot noodzakelijke momenten en buiten de piekuren. 

Alles gaat van kracht vanaf 24u vrijdag 13/03/2020 t.e.m. 03/04/2020

Bron: Demorgen / Het Nieuwsblad / Het laatste nieuws …