Nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde op sportpark Hazebeek

Nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde op sportpark Hazebeek

0 / 5

Your page rank:

Op de gemeenteraad van woensdag 21 oktober wordt naast de goedkeuring van de wegenis- en rioleringswerken in de Kerkstraat ook de lastvoorwaarden en gunningswijze van een nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde voorgelegd.


In het voorjaar van 2021 wordt gestart met de bouw van een nieuw clubhuis voor Atletiek Club Koksijde. Het komt te staan vlak naast de atletiekpiste in sportpark Hazebeek en wordt opgetrokken als houten constructie, zodat dit mooi integreert in de groene omgeving van het sportpark.


Het nieuwe clubhuis zal dienen als bergruimte voor trainingsmateriaal, zoals karren voor de steeplebalk en hordes, speren, discussen, kogels, etc. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om bij heel slecht weer indoor trainingsmomenten te organiseren onder de vorm van krachttraining. Ook het secretariaat van de club zal er een plaatsje krijgen en wanneer wedstrijden gehouden worden zal het clubhuis ook onderdak bieden aan de wedstrijdjury. Een bar, kleedkamers en sanitair worden niet voorzien; die zijn voldoende beschikbaar in de dichtbij zijnde gebouwen op het sportpark Hazebeek.


Aan de voorkant van het clubhuis wordt een grote overdekte buitenruimte gecreëerd, wat de vele atleten van ACK zal toelaten om bij regenweer te schuilen, alsook de supporters bij wedstrijden en toeschouwende ouders tijdens de trainingen van de jongste atleten.


Atletiek Club Koksijde: competitie en trainingen
Als onderdeel van Marathon Atletiekclub Westhoek, is Atletiek Club Koksijde trots op een sterk trainerskorps met een succesvolle jeugdwerking. Ook voor de volwassen recreant zijn er heel wat mogelijkheden om aan de conditie te werken. De jaarlijkse Start to Run sessie is na meer dan vijftien edities een ware klassieker geworden.

Op sportpark Hazebeek kan de club gebruik maken van de up-to-date atletiekpiste met 6 banen in de rechte lijn en 4 banen rondom en van een ideale uitvalsbasis voor lopen over straat, in de duinen en op het strand.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Atletiek Club Koksijde groeide de laatste jaren uit tot een club met meer dan 200 leden en er heerst een zeer aangename familiale sfeer waar iedereen welkom is. Dit nieuwe clubhuis zal de club ongetwijfeld nog extra groeimogelijkheden geven! Ik ben verheugd dat jongeren extra mogelijkheden krijgen om te sporten”.

Lees ook: