Nieuwe oranje deelfietsen voor Veurne, Koksijde de De Panne

Nieuwe oranje deelfietsen voor Koksijde

Vanaf februari krijgen Veurne, Koksijde en De Panne een nieuw deelfietsensysteem. De groene deelfietsen verdwijnen straks uit het straatbeeld en maken plaats voor de oranje deelfietsen van Donkey Republic.

In totaal worden 105 deelfietsen ingezet op 27 ophaallocaties waaronder de treinstations, randparkings, sportcentra en marktplaatsen. Kortom, je vindt de oranje deelfietsen op locaties waar veel mensen samenkomen. Grootste voordeel? Je ontleent een fiets op de ene ophaallocatie en je zet hem terug op een andere. Lees verder onder de foto’s.

Deelfiets in de lift

Het gebruik van onze deelfietsen stijgt. Vooral tijdens de fietsmaanden (maart tot september) met gemiddeld 13 ritten per dag. In de topmaanden juli en augustus steeg dit zelfs tot 28 ritten per dag.

Sinds de opstart in november 2019 werden al bijna 9.000 ritten gereden, goed voor 50.000 km. De deelfietsen worden regelmatig gebruikt om langere afstanden af te leggen. Stations zijn favoriete startplekken, fietsers rijden dan vaak naar de kust of zelfs naar Diksmuide. De gemiddelde afstand bedraagt 6 km per rit, maar we registreerden ook regelmatig ritten van meer dan 60 km.

Meer dan 1.000 mensen gebruiken een deelfiets. Vooral jongeren.

Koksijde, Veurne en De Panne blijven investeren

Door het succes van de deelfietsen beslisten de deelnemende besturen om verder te investeren in het deelfietsenproject. Via een gunning werd Donkey Republic aangesteld voor het uitbaten van de nieuwe deelfietsen. De 105 oranje deelfietsen zijn vanaf februari beschikbaar. Het gebruik, met een slim slot en een app op je smartphone, zal gelijkaardig zijn als het oorspronkelijke systeem.

Extra: er wordt een shepherd aangeworven die herstellingen uitvoert en de fietsen herverdeelt over de verschillende stopplaatsen.

Extra nieuws:

De Panne Nieuws Winter 2023

Schaatspiste De Panne

Schaatspiste De Panne : Plezier voor jong & oud op de schaatsbaan van De Panne. Trek je schaatsen aan en glij de winter al lachend

Nieuwpoort Nieuws Winter 2023

Winters Nieuwpoort 2023

Winters Nieuwpoort 2023: Authentiek kerstplezier en gezellige ambiance op Winters Nieuwpoort. Met het evenement Winters Nieuwpoort organiseert Stad Nieuwpoort van vrijdag 1 december 2023 tot

Diksmuide Nieuws

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten: Dementie is een wereldwijd groeiend fenomeen dat een enorme impact heeft op individuen, families en gemeenschappen. Het stadsbestuur