Nieuwpoort: Stedelijk herstelplan goed voor 10 miljoen euro omzet

Ga in zee Nieuwpoort

Stedelijk herstelplan goed voor 10 miljoen euro omzet in lokale handel

 Stad Nieuwpoort pakt uit met een ambitieus economisch herstelplan dat op kruissnelheid goed is voor 10 miljoen euro extra omzet voor de lokale handel én tegelijk een versterking van de koopkracht voor de consument betekent.

 Het stadsbestuur geeft het economisch leven in Nieuwpoort een extra stimulans door de lancering van een uitgekiend kortingsinitiatief waarbij de ene economische sector de andere stimuleert met de hulp van de stad. Zo zal er een kruisbestuiving plaatsvinden tussen de horeca, de beautysector (kappers, schoonheidssalons, boetieks etc.), de retail en de kleinhandel (bakkerij, slagers, traiteurs, dagbladhandel etc.). Het moet ook iedereen aanmoedigen om lokaal te blijven shoppen. De korting die bekomen wordt bij de handelaar wordt volledig gefinancierd door de stad, die hiervoor 1 miljoen euro opzij zet.

 Burgemeester Geert Vanden Broucke benadrukt het belang van het ‘lokaal winkelen’ en de versterking van de lokale handelskern:

 “De Nieuwpoortse economie heeft heel wat te bieden en zorgt voor de identiteit en unieke karakter van onze badstad. Daarom is het belangrijk dat wij als Stad de ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen en begeleiden. Door het lokaal winkelen aan te prijzen én door onze extra financiële steun hopen we op een return van 10 miljoen euro. Een simpele maar efficiënte kortingscampagne moet hier voor zorgen. ”

 In Nieuwpoort koop je meer

Vanaf 1 juli 2020 gaat dit kortingsinitiatief van start. Per aankoop vanaf 25 euro krijgt elke consument een waardebon die steeds 10% van het bestede bedrag is. Dit bedrag kan men vanaf september besteden bij een ander type handelaar. De maximumwaarde van een bon bedraagt 50 euro (bij een aankoop van 500 euro).

 Wanneer het bedrag kleiner is dan 25 euro, krijgt de klant een spaarkaart. Van zodra het minimumbedrag wordt behaald, krijgt de consument een waardebon. Dit is vooral van toepassing voor de kleinhandel zoals bakker en slager.

Deze waardebonnen zijn bedoeld voor de eigen inwoners, maar ook voor de bezoekers en tweedeverblijvers. Iedereen kan meegenieten van de voordelen.

Burgemeester Geert Vanden Broucke is ervan overtuigd dat het kortingsinitiatief de lokale economie de nodige stimulansen zal geven én dat er ook partnerschappen tussen de verschillende ondernemers zullen ontstaan.