Oavergemsjche Kopn II – 21maart Alveringem

0 / 5

Your page rank:

De succesvolle lancering van het erfgoedproject ‘Oavergemsjche Kopn’ in september 2019 krijgt een vervolg. Op zaterdag 21 maart 2020 worden opnieuw tien bijzondere Alveringemnaars aan het publiek voorgesteld, deze keer in feestzaal De Moote in Stavele.

De nieuwe ‘Oavergemsjche Kopn’ komen uit Beveren-aan-de-IJzer, Gijverinkhove, Izenberge, Leisele en Stavele: Alice Loeys, Amand Nollee, Arlette Debeer, Erik Mahieu, Gaston Neyrinck, Herman Bonnez, Robert Delanoeye, Roger Oyaert, Roselyne Huys en Trees Fagoo. Korte filmfragmenten worden afgewisseld met aangepaste liederen in het dialect, gebracht door Herman Rombaut en Dries Saelens.

Voor dit erfgoedproject hebben de dienst Mens & Vrije Tijd en het dialectgenootschap Bachtn de Kuupe de handen in elkaar geslagen. De markante Oavergemnoars zijn uitgebreid geïnterviewd door Frieda Moeneclaey, Herman Keirsebilck en Leo Bonte. Samen schilderen deze mensen een kleurrijk pallet van het beroeps- en dorpsleven van weleer, met onder andere een landbouwer, een ondernemer, een fruitkweker, een winkelierster, een lerares, een schilder, een grensarbeider en een bandagiste.

Info: Mens & Vrije Tijd | Gemeentehuis, Sint-Rijkersstraat 19, 8690 Alveringem
cultuur@alveringem.be | 058 28 88 81

Zaterdag 21 maart 2020 van 19:00 – 21:00

EXTRA VOORSTELLING!

Op initiatief van Okra Alveringem komt er een extra voorstelling van de eerste editie van Oavergemsjche Kopn op woensdagnamiddag 20 mei 2020 in gemeenschapszaal De Kwelle in Alveringem. Meer info volgt.