Ook de Panne is solidair

Dag van nationale rouw de panne

0 / 5

Your page rank:

Vandaag, 20 juli 2021, is een dag van nationale rouw. Ook lokaal bestuur De Panne is solidair en leeft mee met alle getroffenen van de overstromingen in ons land.  

Op deze dag van rouw hangen de vlaggen halfstok. Om 12.00u waren één minuut lang de sirenes van de hulp- en interventiediensten te horen, gevolgd door een minuut van stilte. 

In De Panne verzamelden alle personeelsleden, leden van het college van burgemeester en schepenen, raadsleden, brandweerlui en medewerkers van de politie op het plein voor het gemeentehuis om dit teken van solidariteit samen te delen. Personen die niet aanwezig konden zijn, staakten de werkzaamheden op hun werkplek.

Burgmeester Bram Degrieck: “Het was een onwezenlijk schouwspel wat zich aan de andere kant van ons land en in onze buurlanden afspeelde. Moeder Natuur valt nu eenmaal niet te temmen, da’s opnieuw bewezen. Zulke gebeurtenissen zetten ons met beide pootjes op de grond en leren ons dagelijkse akkefietjes te relativeren.  Mijn hart is bij dat van vele getroffen mensen.  Namens onze inwoners en tweedeverblijvers bied ik mijn medeleven aan mensen die een naaste verloren.”

Vuurwerk uitgesteld 

Het lokaal bestuur heeft naar aanleiding van de overstroming en de dag van nationale rouw, ook beslist om het vuurwerk van 21 juli uit te stellen. De feestelijke, muzikale avond wordt verplaatst naar 15 augustus 2021. Ook wordt een deel van het budget voor deze avond aangewend om de getroffenen financieel te steunen.

Financiële steun

Het lokaal bestuur zal met het budget van het vuurwerk, dus 1 euro / inwoner (= 11.225 euro), overmaken aan het solidariteitsfonds van het Rode Kruis. De kustgemeente roept haar inwoners ook op om zelf een bijdrage te storten. Dat kan via het rekeningnummer van het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525

Het college van burgmeester en schepenen heeft ook een aanbod van logistieke steun gedaan aan het lokaal bestuur van La- Roche-en-Ardenne. Van zodra er een concrete vraag tot logistieke steun ontvangen wordt, zal die, indien mogelijk, worden ingewilligd.