Openbaar onderzoek PRUP Ter Hoeve

C:\Users\Bart\Desktop\Openbaar onderzoek PRUP Ter Hoeve - Gemeente De Panne.jpg

0 / 5

Your page rank:

Op 1 oktober is er een infomoment over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) ‘Ter Hoeve’, naar aanleiding van het openbaar onderzoek dat loopt van 7 september tot en met 6 november.

Waarom dit PRUP?
Het PRUP ‘Ter Hoeve’ is een aanpassing van het deelplan ‘Ter Hoeve’ van het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) ‘Zonevreemde lokale en recreatieve bedrijvigheid, handel en horeca’ (zie www.depanne.be/product/1709/grup-zonevreemde-handel-en-horeca).
Om een zo groot mogelijke diversiteit aan kwalitatieve overnachtingsmogelijkheden mogelijk te maken, voorzag het GRUP reeds in 2012 dat minstens 55 % van het terrein onbebouwd en onverhard moet blijven, en dat het domein maximaal 300 verblijfseenheden kan bevatten, waarvan maximaal 100 niet-verplaatsbare constructies of vakantiehuisjes.

Het GRUP voorziet ook enkel de mogelijkheid om de niet-verplaatsbare vakantiehuisjes gebundeld te plaatsen in de zone A tegen het aanpalende vakantiepark ‘Duinhoek’. De nieuwe eigenaar wil deze niet verplaatsbare constructies echter verspreiden over het volledige plangebied, waardoor het GRUP moet aangepast worden. Door de aankoop van de camping ‘Ter Hoeve’ door het attractiepark Plopsaland werd dit ruimtelijk uitvoeringsplan een provinciale bevoegdheid.

Openbaar onderzoek
Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen de plannen en documenten digitaal inkijken op www.west-vlaanderen.be/ruimtelijke-planning/rups/rup-ter-hoeve-de-panne.
De plannen zijn, na afspraak, ook in te kijken bij de dienst Omgeving & Ruimtelijk Beleid in het gemeentehuis of bij de Dienst Ruimtelijke Planning in het Provinciehuis Boeverbos in Brugge.

Daarnaast kan iedereen bezwaren, opmerkingen en suggesties schriftelijk indienen bij de dienst Omgeving & Ruimtelijk Beleid in het gemeentehuis (Zeelaan 21), of een e-mail sturen naar procoro@west-vlaanderen.be.
Als het openbaar onderzoek afgesloten is, worden de adviezen, bezwaren en opmerkingen uit het onderzoek behandeld door de Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening (PROCORO).

Infomoment op afspraak
Op donderdag 1 oktober wordt er een infomoment georganiseerd in het gemeentehuis. Iedereen die vragen heeft over het PRUP, kan die dag op afspraak langskomen. Inschrijven is verplicht en kan enkel via www.west-vlaanderen.be/ruimtelijke-planning/rups/rup-ter-hoeve-de-panne.