Opening Buurtsalon Krombeke op zaterdag 23 oktober

Poperinge, kei van een stad
 

Het gerenoveerde ontmoetingscentrum De Bampoele in Krombeke opent op zaterdagnamiddag 23 oktober 2021 vanaf 14.30 u. opnieuw zijn deuren. In OC De Bampoele vind je het Buurtsalon, een unieke samenwerking tussen stadsdiensten en De Lovie vzw: een gezellige ontmoetingsplaats voor de mensen van Krombeke en daarbuiten. Tijdens de opening en opendeurdag kan je de werking komen ontdekken.

In het OC De Bampoele vind je naast de vertrouwde zalen, het vernieuwde lokaal voor de Buitenschoolse Opvang en het nieuwe Buurtsalon Krombeke. Voor de verbouwingen, van ontwerp tot realisatie, tekende de technische dienst van stad Poperinge.

Schepen van Sociale Zaken Bryan Vanderhaeghe vertelt: “Het schepencollege wil dat de Poperingse dorpen levendige en aantrekkelijke woonkernen blijven. Voor de invulling van het Buurtsalon hebben we met de noden en de voorstellen van de inwoners zelf rekening gehouden en zo het gemeenschapsleven in Krombeke willen versterken. Na Roesbrugge en Watou, is dit het derde Buurtsalon in de stad. Typisch in Krombeke is dat het geen bakker, slager of kruidenierswinkel meer heeft. Daarom zijn wij een intensieve samenwerking aangegaan met De Lovie vzw, dat in het Buurtsalon een dorpspunt opstart. Het hele project is mee mogelijk gemaakt door Europese Interregmiddelen (Transmobil en Haire), Vlaamse en West-Vlaamse steun.”

Warme, zorgzame buurten

Dorpspunt in Krombeke wordt uitgebaat door personen met een beperking die ondersteund worden vanuit De Lovie vzw. Sofie en Isabelle, de begeleiders van het Dorpspunt in Krombeke leggen uit: “Met het dorpspunt en Buurtsalon investeren wij mee in een warme en zorgzame buurt in Krombeke. Je kan er gewoon binnenlopen voor een kopje koffie, bij een spontane babbel. Wij bieden er ook basis voedingsmiddelen (groenten en fruit, brood, vlees) van lokale producenten te koop aan. Thuislevering (op fietsafstand) van de boodschappen is mogelijk. Ook zal je er zelf een bakfiets, tandem en zelfs riksja kunnen lenen. Het dorpspunt staat ten dienste van en werkt samen met het dorp. Het is een soort zorg op maat, waarmee we lokale mensen met elkaar willen verbinden.”

Schepen Loes Vandromme: “Dankzij de samenwerking tussen het dorpspunt en stadsdiensten zoals het Mobiele Dienstencentrum, de bib, dienst cultuur en dienst mobiliteit, worden heel wat diensten toegankelijker in het dorp. Tijdens de ruime openingsuren van het Buurtsalon en dorpspunt, kan je er boeken ontlenen, de krant lezen, een spel spelen of een pc gebruiken. Het Mobiele Dienstencentrum zorgt er voor een buurtgerichte werking. Het is de bedoeling om in samenwerking met De Lovie vzw,lokale verenigingen en Krombekenaars zelf buurtactiviteiten op te zetten. Verenigingen kunnen het Buurtsalon huren voor vergaderingen of kleinschalige activiteiten. Het Buurtsalon draagt zo bij aan de leefbaarheid van het dorp.”

De opendeurdag in Buurtsalon Krombeke vindt plaats op zaterdag 23 oktober 2021 van 14.30 tot 16.30 u. Minister Wouter Beke opent mee het Buurtsalon om 14.30 u. en licht toe hoe dit project past in het beleid rond Zorgzame Buurten. Daarna is er de Opendeurdag met muzikale omlijsting door À deux (De Lovie vzw), een hapje en een drankje en kinderanimatie.

Algemene openingsuren buurtsalon

Ma – woe – do: 8 u. -17.30 u.

Di: 8 u. -18.30 u.

Vrij: 8 u. -17 u.