Oud-burgemeester Cyriel Marchand overleden

cyriel marchand

0 / 5

Your page rank:

Op 6 januari is oud-burgemeester Cyriel Marchand overleden. Marchand was van 1986 tot 1998 burgervader van Veurne. Hij werd 94 jaar.
 
Cyriel Marchand maakte in 1959 zijn intrede in de Veurnse politiek als gemeenteraadslid voor de CVP. Van 1965 tot 1976 zetelde hij in de meerderheid als schepen. Tijdens die periode leidde hij de fusies van de deelgemeentes in goede banen. In 1986 nam hij de fakkel over van Joseph Van Hee als burgemeester. Cyriel Marchand bleef burgervader tot in 1998, daarna werd hij opgevolgd door Jan Verfaillie.
 
Dankzij Cyriel Marchand kreeg Veurne het stedelijk zwembad, werd het sportpark uitgebouwd en kwam er een modernisering van de stadsdiensten. Veurne was begin jaren ’90 al de voorloper in Vlaanderen op ICT-vlak, door als één van de eerste steden computers te gebruiken binnen de administratie. Vooral op vlak van sociale huisvesting verrichte Marchand baanbrekend werk. Door zijn enorme inspanningen was onze stad ook hierin een pionier in Vlaanderen, door al vroeg sociale woningen te bouwen en aan te bieden. 
 
Veurne is Cyriel Marchand dankbaar voor de tientallen jaren van inzet voor onze stad. Het stadsbestuur biedt z’n diepste medeleven aan de familie en kennissen.

Er is een rouwregister aangelegd. Inwoners kunnen dit ondertekenen in het Onthaal van Stadskantoor De Seylsteen. Je kan ook digitaal jouw medeleven betuigen via deze pagina.