Pannese scholen nemen deel aan de schoolsportdagen

pannese schoolsportdagen

0 / 5

Your page rank:

Jaarlijks kunnen de Pannese scholen deelnemen aan de schoolsportdagen. Dat zijn leuke dagen vol niet-alledaagse sporten met het doel om de scholieren aan het bewegen te krijgen. Het initiatief wordt georganiseerd door het lokaal bestuur De Panne en gaat door in de Sporthal Den Oosthoek.

Jaarlijks krijgen de lagere scholen uit De Panne de kans om in september naar Sporthal Den Oosthoek te komen om te genieten van een brede waaier aan leuke, sportieve activiteiten. Ook dit jaar werd een volledig programma uitgewerkt op maat van lagere schoolkinderen en met de nodige maatregelen rond corona. Zo gebeuren de activiteiten volledig binnen de schoolbubbel, dragen de begeleiders mondmaskers en worden de handen regelmatig ontsmet. 

De kinderen kunnen genieten van niet-alledaagse sporten zoals een hoogteparcours, boogschieten, gocarts, mountainbiken, schermen, curling, dansen … Maar ook een initiatie circus en bumper ball mag niet ontbreken. Uitschieters tussen de activiteiten zijn het muurklimmen (eerste graad), lasershoot (tweede graad) en archery tag (derde graad). Tussendoor kunnen de leerlingen genieten van een gezond tussendoortje en een deugddoend drankje in de cafetaria.

sportdagen de panne op school

De scholen die deelnemen zijn de Gemeentelijke Basisschool De Leerplaneet, de Sint-Pietersschool en Immaculata De Panne. De schoolsportdagen startten op dinsdag 22 september 2020 en het lokaal bestuur blik alvast terug op een mooie start: de leerlingen hebben een eerste mooie dag achter de rug: het zonnetje scheen en alles is op een  vlotte en normale manier verlopen, mede dankzij de genomen maatregelen.

Het lokaal bestuur hoopt dat de leerlingen alvast veel plezier hebben gehad en kennis hebben gemaakt met niet-alledaagse sporten.

Meer info?

dienst Sport, Sportlaan 2, 058-42 18 20, sport@depanne.be