Picknick in het park Nieuwpoort

picknick in het park

Nieuwpoort bezorgt je een gezellige zondag met Picknick in het park: Op zondag 21 mei 2023 zorgt Nieuwpoort voor sfeer tijdens het gratis openluchtevenement Picknick in het park. Decor voor dit gezellig samenzijn is het Leopold II park, dat wordt omgevormd tot een groot picknickveld. Bezoekers brengen hun eigen lunchpakket mee, de Stad zorgt voor muziek en een uitgebreid aanbod aan randanimatie. Vaste waarde is het kubbtornooi waarbij deelnemende ploegen elkaar om de felbegeerde wisselbeker bekampen.

Voor het eerst sinds 2019 organiseert Stad Nieuwpoort opnieuw Picknick in het park. Editie 2023 vindt plaats op zondag 21 mei van 11.30 tot 17 u. Het treffen wordt traditioneel ingericht in het Leopold II park in Nieuwpoort-Stad. Het evenement is gratis, bezoekers dienen hun eigen picknick mee te brengen.

Burgemeester Geert Vanden Broucke is tevreden dat Picknick in het park na drie jaar afwezigheid zijn rentree maakt: “Met ‘Picknick in het park’ brengen we een drukbezocht en geliefd familie-evenement terug. Voor de Nieuwpoortenaren is dit met stip één van de leukste lente-activiteiten. Iedereen komt samen voor een ontspannen en gemoedelijke zondag. Het is de perfecte gelegenheid om elkaar terug te zien, bij te praten en simpelweg te genieten van een hapje en een drankje. Die verbindende boodschap vat de essentie van dit treffen mooi samen. We willen iedereen een leuke tijd bezorgen, jong én oud.”

Uitdagende activiteiten

Voor kinderen is het Leopold II park de gedroomde speeltuin. Er zijn tal van volksspelen, springkastelen, een pop-up basketterrein en een mobiele speelzone. Blikvanger is Eiland Amadeo, een interactieve speelinstallatie met centrale boom die tot de verbeelding spreekt. Kinderen kunnen op dit magische eiland op ontdekking gaan en er zelf dingen maken. Kleurrijke circusfiguren zorgen voor speelse acrobatieën, stuntelige touwnummers en clowneske gevallen. Sommige acts zijn om te bewonderen, aan andere kun je zelf deelnemen. Creatieve bezoekers tonen hun artistieke kunnen tijdens knutselworkshops of werken mee aan een grote Mexicaanse slinger die de verschillende uithoeken van het park met elkaar verbindt.

Het is ook uitkijken naar het traditionele kubbtornooi. Deelnemers aan dit populaire familiespel dienen daarbij houten blokken omver te werpen door er houten stokken tegen te gooien. Inzet is de wisselbeker die voor het laatst in 2019 werd uitgereikt.

Sfeervolle muziek

Naast een knus ingericht stadspark trakteert de Stad het picknickende publiek op swingende live muziek. Van 11.45 u. tot 13 u. brengt Son del corazón doorleefde Latijns Amerikaanse folknummers en frisse eigen liedjes. Tussen 13.30 en 15.15 u. komen The Mystery Shoppers langs met hun kar vol instrumenten. De Airkesmachine XL zet van 15.15 tot 17 u. het park op stelten met muziek, dans en straattheater.

Alle Picknick in het park-activiteiten vind je in het programmaboekje, verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme. 

Extra nieuws:

De Panne Nieuws

Toeren in de Moeren

In samenwerking met het lokaal bestuur organiseert Okra-Sport+ van 20 t.e.m. 22 juni de 13de editie van Toeren in de Moeren. Dit unieke evenement biedt

Diksmuide Nieuws

Zomerse Vrijdagen 2023 Diksmuide

Zomerse Vrijdagen 2023 DiksmuideJuli – Augustus Zing en swing mee op de Zomerse Vrijdagen tijdens juli en augustus bij de lokale horeca. Voor één keer

Nieuwpoort Nieuws

Rommelmarkt Ter Duinen 2023

Zondag 18juni 2023 is er terug tussen 6u en 16ude jaarlijkse rommelmarkt op het groene domein van Zorgverblijf Ter Duinen. Bezoekers: GratisStandhouders: 6€ voor 6