Poperinge kiest voor kraanwater op de sportzones

Poperinge, kei van een stad

0 / 5

Your page rank:

Poperinge kiest voor kraanwater op de sportzones   Poperinge installeerde in samenwerking met watermaatschappij De Watergroep vijf drinkwatertappunten.

“We kiezen als stadsbestuur volop voor water van de kraan op de diverse sportzones”, zegt schepen van sport Marjan Chapelle. Door de coronapandemie was het voor de clubs niet meer toegelaten om flessen water te voorzien voor hun leden. De stad biedt nu gratis drinkwater aan voor alle sporters.

Het idee groeide vanuit de sportraad. Sporters kunnen nu op verschillende locaties permanent water aftappen in hun eigen herbruikbare fles. Iedere club kan onbeperkt gebruik maken van dit tappunt, het staat telkens opgesteld in de gang van het complex.

Bovendien is het veel milieuvriendelijker: geen verpakking en transport meer nodig. “Dit zal bijdragen tot een lagere CO2-uitstoot en heel wat minder afval.  Op die manier dragen ook onze sportclubs hun steentje bij tot de vermindering van de ecologische voetafdruk”, verduidelijkt schepen Marjan Chapelle.

De vijf Poperingse locaties zijn : Sporthal E-complex op de Sportzone TSC Proven SK Reningelst Technische Dienst