Prins Mauritspark krijgt update met focus op beleving

Prins Mauritspark krijgt update met focus op beleving

0 / 5

Your page rank:

Het Prins Mauritspark kreeg de voorbije jaren een grondige opfrisbeurt. Bij de vernieuwing ging veel aandacht naar de versterking van de belevenis- en amusementswaarde. Het park kreeg een gloednieuw speelplein waar kinderen tussen 2 en 12 jaar oud zich volop kunnen uitleven.

Belangrijk is dat het speelplein ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. Het speeltuig stelt een piratenschip voor en is ongeveer 10 m lang, 6 m breed en 5 m hoog. Het biedt veel mogelijkheden om te klimmen en plezier te maken. Voor de bouw van het nieuwe speelplein maakte de Stad maar liefst 56.000 euro vrij.


Naast het piratenschip werden ook vier bewegingseilanden ingericht met telkens vijf fitnesstoestellen. Sportievelingen kunnen nu gebruikmaken van 45 outdoor fitnesstoestellen op negen bewegingseilanden, verspreid over het Prins Mauritspark en Maritiem Park.


FASE DRIE: VERNIEUWING IDEEËNTUINTJES
De derde en laatste fase in de heraanleg van het Prins Mauritspark start in het najaar. Hierbij worden de Ideeëntuintjes aangepakt. Deze site met kleine toontuinen uit 1997 is anno 2020 niet meer vlot toegankelijk. Nieuwe beplantingswerken, wandelpaden en aangepaste ledverlichting zullen dit parkgedeelte stukken aantrekkelijker maken. Daarnaast wordt de vijver groter gemaakt.


De kostprijs van deze derde en laatste fase van de heraanleg van het Prins Mauritspark bedraagt 260.000 euro.