PZ Polder en stadsbestuur hebben aandacht voor fietsveiligheid

Fietsverlichtingcampagne Diksmuide

0 / 5

Your page rank:

PZ Polder en het stadsbestuur slaan de handen in elkaar om het belang van fietsveiligheid te benadrukken. Het stadsbestuur lanceert hiervoor een campagnebeeld op maat van onze stad, PZ Polder bezoekt vandaag ’t Saam en controleert of de fietsen van de scholieren in orde zijn. ‘Zet je fietslicht aan en rij veilig op de baan’ staat centraal.

Nu de dagen steeds korter worden en we overgeschakeld zijn op het winteruur komt het belang van goeie fietsverlichting terug boven. Wie fietst zonder fietsverlichting is bijna onzichtbaar voor autobestuurders. Het kan levensgevaarlijk zijn. Onder het mom ‘Zet je fietslicht aan en rij veilig op de baan’ slaan PZ Polder en het stadsbestuur de handen in elkaar. Ze benadrukken het belang en de noodzaak om hier aandacht voor te hebben. Het kan levens redden.

Acties

Diksmuideling Nele Vanhove werkte tijdens haar stage bij de stad een campagnebeeld uit. Ze maakte de affiche herkenbaar met diverse Diksmuidse gebouwen. Op dinsdag 27 oktober was de politie aanwezig in ’t Saam voor een fietscontrole. Klemtoon ligt op sensibiliseren, niet op bestraffen. De aanwezige ploeg had oog voor reflectoren en fietsverlichting. De leerlingen kwamen met hun fiets een voor een bij de politie voor een snelle controle. De meeste fietsen van de leerlingen waren tiptop in orde!

Lees ook: