Randparking Oude Vesten is geopend

0 / 5

Your page rank:

Randparking Oude Vesten is geopend

Goed nieuws voor wie de wagen langdurig wil parkeren bij het Veurnse stadscentrum. De nieuwe randparking in de Oude Vestingstraat, op de terreinen van de voormalige brandweerkazerne, is nu toegankelijk. Het gaat om een voorlopige inrichting, om de ondergrond te laten aanpassen.

  Er is nog geen wegverharding aangebracht, omdat de ondergrond nog kan verzakken. Als alles is gestabiliseerd, zal er worden gekozen voor waterdoorlatende materialen om het geheel af te werken.   Met de opening van de nieuwe parking Oude Vesten kunnen er zo’n 80 wagens langdurig en gratis worden geparkeerd vlakbij het centrum. Er moet geen parkeerschijf worden aangeboden. Er is ook een laadpunt voorzien voor elektrische wagens.

Quote Anne Dequidt, schepen van Openbaar Domein: “Dankzij de inspanningen van verschillende diensten zijn we erin geslaagd om de vrijgekomen ruimte, na afbraak van de oude brandweerkazerne, om te vormen naar een parkeerterrein met een minimaal kostenplaatje. Het is een voorlopige afwerking, maar het zou jammer zijn om het terrein niet te benutten en te wachten tot de definitieve afwerking. Op korte termijn zullen we met een ontwerper werk maken van een mooi concept!”  

Quote Pascal Sticker, schepen van Mobiliteit: “Door de creatie van een 80-tal parkeerplaatsen op wandelafstand van het centrum van Veurne, kunnen langparkeerders hun wagen veilig achterlaten om in ons stadscentrum te komen wonen, winkelen en werken. In de komende maanden zal de controle op het langparkeren binnen de blauw zone nauwgezetter gecontroleerd worden, vermits er door de ingebruikname van de randparking nu een volwaardig alternatief ontstaat voor langparkeerders.”