Schoolfilm GBS klavertje vier belichaamt visie en kernwaarden   

De gloednieuwe schoolfilm van de gemeentelijke basisschool klavertje vier is niet enkel het sluitstuk van het schooljaar, maar ook van een traject rond haar schoolvisie. De school, met vestigingen in Beerst, Esen, Keiem en Leke, zet die visie samen met vijf kernwaarden centraal in een filmpje waarin de leerlingen het woord voeren.  

Het einde van het schooljaar bij de gemeentelijke basisschool klavertje vier viel dit jaar ook samen met het einde van een traject rond haar schoolvisie én de lancering van een eigen schoolfilm. “De afgelopen jaren zette mijn vroegere collega-directeur Lieselot Deruyter die visie op punt, samen met vijf waarden waar we als school voor staan. Dat zijn: ‘zorgen voor’, ‘kansrijk’, ‘zelfvertrouwen’, ‘plezier’ en ‘samenwerken’”, aldus directeur Anneleen Becu.

“Die waarden wilden we op verschillende manieren bekend maken bij zowel leerlingen als ouders. We hingen onder meer banners aan elke school voor de zichtbaarheid en maakten een latje en een sleutelhanger voor alle leerlingen vorig schooljaar”, vervolgt Anneleen.

Kernwaarden in de kijker
Afgelopen schooljaar zetten de verschillende afdelingen om de twee maanden een andere kernwaarde in de kijker. “We maakten per kernwaarde een button voor de leerlingen die ze konden opspelden aan hun schooltas of hun trui. De leerlingen deden ook telkens een opdracht om die kernwaarde te ervaren. Bij ‘kansrijk’ deden we het spelletje ‘Schipper mag ik overvaren?’, maar waren de kansen ongelijk verdeeld voor de leerlingen”, besluit de directeur.

Het promofilmpje belichaamt de kernwaarden én toont onmiddellijk ook de realiteit op de verschillende afdelingen. 

Het filmpje is terug te vinden op www.gemeenteschooldiksmuide.be/schoolfilm