Side & Splash

side en splash diksmuide de pluimen

Slide & Splash in familiezwembad De Pluimen, ieder eerste weekend en 3de woensdag van de maand.

Sommigen zullen hem ongetwijfeld al gespot hebben in het water: de slide & splash! Voortaan kunnen bezoekers ieder eerste weekend en de derde woensdag van de maand genieten van deze opblaasbare attractie. Ook tijdens schoolvakanties zal je deze reus af en toe zien opduiken in het water.

Positieve reacties na test

De ‘Slide & splash’ is een grote opblaasbare attractie die uit drie tussenplatformen en drie recreatieve elementen bestaat en bestemd is voor lagereschoolkinderen en tieners. Op termijn worden wellicht nog elementen toevoegen aan het hindernissenparcours. De aankoop van deze reus gebeurde al in het voorjaar van 2020 waarna hij een aantal keren uitvoerig werd getest, en met succes. Hij kan alvast rekenen op veel positieve reacties.

Naam na brainstormsessie

De sportmedewerkers gaven de attractie na een brainstormsessie toepasselijk de naam ‘Slide & splash’. Het eerste weekend van iedere maand is voortaan slide-&-splashweekend in het familiezwembad De Pluimen. En ook iedere derde woensdag van de maand en af en toe tijdens schoolvakanties kunnen bezoekers tussen 13 en 16 uur genieten van de leuke speelelementen in het water. De slide & splash vind je steeds in het grote bad. De attractie neemt ongeveer de helft van het bad in waardoor baantjeszwemmen de hele tijd mogelijk blijft.

Leuke elementen in het multibad

In het multibad worden op dezelfde tijdstippen een tiental zachte modules voor peuters en kleuters voorzien. Deze bestaan uit 7 uitdagende elementen die in elkaar passen als puzzelstukken. Enkele namen van elementen: de walvisglijbaan, zebrapad, de hut van de baby, klimmuur met schijven, …

Kostprijs

De attracties werden aangekocht bij Poolquip uit Nederland. De aankoop van de peuter- en kleuterattracties kostte in totaal 2.967,15 euro, btw inbegrepen. De slide & splash werd als demomodel aangekocht voor 5.000 euro, btw inbegrepen. Beide aankopen verliepen via Farys/TMVW. De sportdienst zal dit aanbod de komende jaren verder vernieuwen en uitbreiden.