Splinters – oorlogskruistocht

splinters oorlogskruistocht

0 / 5

Your page rank:

Splinters – oorlogskruistocht

Deze houten slachtoffers van oorlogsgeweld staan symbool voor de brute aanslagen op mens en natuur tijdens de Groote Oorlog. Mensen die als moordmachines dood en vernieling zaaien op plaatsen waar ze voordien het land bewerkten of in een vredig dorp hun stiel uitoefenden. Duizenden soldaten zijn gesneuveld en nog vele jaren later worden menselijke resten opgegraven uit de omgewoelde weiden en akkers. Ook vele onschuldige burgers zijn toen letterlijk en figuurlijk geraakt door het absurde geweld. En zelfs nu maakt de Groote Oorlog nog altijd slachtoffers.

De ’14 staties’ van deze oorlogskruisweg brengen een hommage aan ‘doodgewone’ mannen, vrouwen en kinderen die de gruwelijke oorlog niet hebben overleefd… of net op een heel bijzondere manier hebben beleefd.

Deze kaart nodigt je uit om de ongewone kruisweg in de dorpen van Alveringem te volgen en even stil te staan bij het bijzondere verhaal achter elke verbrande dode boom. De korte versie bij elke ‘statie’ kan je op de kaart lezen. Door de QR-code op het bordje te scannen, krijg je het hele verhaal. Onderweg passeer je ook tien grote foto’s, met oorlogstaferelen op historische locaties.

Aankoopprijs:€ 2 

Meer informatie: dienst Toerisme en Cultuur | 058 28 88 81 | toerisme@alveringem.be

TIP: bezoek ook www.oorlogserfgoedalveringem.be