Stadsbestuur Diksmuide vergroent wagenpark

Vernieuwing wagenpark Diksmuide

0 / 5

Your page rank:

Stadsbestuur Diksmuide heeft 7 nieuwe voertuigen aangekocht. Het gaat om 6 bedrijfsvoertuigen en 1 elektrische wagen ter vervanging van de oude wagens. Voor de aankoop van de voertuigen werd een budget van 300.000 euro vrijgemaakt. De wagens werden op 23 december geleverd. 

De huidige wagens hebben al zeer veel kilometers op de teller en gaan al vele jaren mee. Oude voertuigen zijn bovendien zeer milieuvervuilend, tijd om deze te vervangen. De nieuwe bedrijfsvoertuigen zijn van het merk Ford Transit, Milieuklasse Euro 6.2. Deze werden aangekocht voor de dienst gebouwen (twee bestelwagens), de groendienst (twee bestelwagens met kipsysteem), de dienst feestelijkheden (één bestelwagen met meubelbak) en de ruimdienst (één bestelwagen). Er is ook een elektrisch voertuig aangekocht voor de dienst administratie. Dit voertuig stoot geen C02-uitstoot uit bij het rijden. De witte voertuigen zijn allemaal beletterd met het logo van de stad Diksmuide.

Een stadsbestuur heeft een voorbeeldfunctie. Daarom moesten de wagens milieuvriendelijk zijn. De ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden is de norm. Er werd nagedacht om eventueel bedrijfsvoertuigen te nemen met alternatieve brandstoffen, op CNG, Hybride of elektrisch aangedreven. Deze wagens hebben echter onvoldoende vermogen om een aanhangwagen te trekken. Daarom opteerden we om voertuigen op diesel en brandstoffen aan te kopen maar met de hoogste milieuklasse, Euro 6.2.

Kostenplaatje

De elektrische wagen kost 25.000 euro, exclusief btw en werd aangekocht bij Automotive Group West in Diksmuide. De bestelwagens kosten 240.000 euro, exclusief btw en werden aangekocht bij Unicars Diksmuide nv.

De voertuigen van de dienst gebouwen worden nog niet meteen in gebruik genomen. Zij gaan eerst naar het bedrijf Moduvan voor de inbouw van rekken en kasten. Momenteel is er nog een procedure lopende om nog 2 bedrijfsvoertuigen aan te kopen. Deze zijn bestemd voor de dienst wegen en waterlopen. De levering van deze wagens is voorzien in de maand mei 2021.

One thought on “Stadsbestuur Diksmuide vergroent wagenpark

  1. Pingback: Stadsbestuur Diksmuide kiest voor Peugeot e-208 - Automotive Group West

Comments are closed.