Stap Poperinge in mei mee naar de overwinning

stappenclash

Wil je meer bewegen? Dat kan heel eenvoudig: met 10.000 stappen per dag (8.000 voor 65-plussers) beweeg je al voldoende voor een goede gezondheid. Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar? Geen paniek, elke stap meer is een overwinning op zich. Elke stap telt! 

Ook in coronatijden blijft bewegen belangrijk. Hou uiteraard rekening met de maatregelen: beweeg thuis of in je buurt en doe het alleen, met je gezinsleden of met een vriend. 

Actie! 

In mei 2020 neemt Poperinge het op tegen 14 andere gemeenten in Midden-West-Vlaanderen: Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Roeselare, Tielt, Vleteren en Wingene. De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zet in verhouding tot zijn totaal aantal inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint een fietstrapper om te installeren aan een zitbank en ontvangt de wisselbeker. 

Elke deelnemer wint 

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel. 

Er zijn ook prijzen te winnen! Ook de stad Poperinge geeft opnieuw prijzen weg: er worden 10 POP.KADO-kaarten uitgeloot aan de actieve deelnemers.

Stap je Poperinge mee naar de overwinning?  

Nam je vorig jaar al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen te registreren in mei op www.10000stappen.be.  

Is het je eerste deelname? 

  • Registreer je gratis op www.10000stappen.be
  • Sluit je aan bij de groep ‘Poperinge’.  
  • Geef elke dag in mei je stappen in. 

GOUDEN TIP

Niet enkel stappen tellen mee!

Je kan ook fietsen en andere bewegingsactiviteiten doen zoals work-out thuis, in de tuin werken,… Dit kan je ingeven door het aantal minuten in te vullen dat je die activiteit gedaan hebt: 10 minuten fietsen of andere beweging wordt omgerekend naar 1.500 stappen. WEES CREATIEF…

We helpen je op weg! 

Regelmatig krijg je via onze Facebookpagina tips om te blijven bewegen in deze coronatijden. Elke week krijg je er ook een update van de tussenstand. Volg ons op de voet! 

Neem ook een kijkje op de website van Westtoer. Via deze link krijg je een overzicht van alle wandeltochten in de regio van Poperinge. Ongetwijfeld leer je nog plekjes ontdekken die je nog niet kende. Ook voor fietsers hebben zij een mooi aanbod.

Via de website van RouteYou kan je nog heel wat fiets- en wandeltochten vinden en/of je eigen wandelroute met anderen delen.

Stippel je liever zelf je traject uit, dan kan je ook gebruik maken van de wandelknooppunten. Via www.wandelknooppunt.be kan je je wandeling voorbereiden, afdrukken en meenemen als je geen smartphone hebt. Heb je wel een smartphone, dan kan je de wandelknooppunt-app downloaden, en vervolgens  je je uitgestippelde route, die je hebt gemaakt en bewaard op je PC, opladen op  in je app. Je kan tijdens je wandeling het traject volgen via je app zonder dat je 4G nodig hebt.

Stappen tellen 

Tel je stappen met een app, activity tracker of klassieke stappenteller. Meer info hierover vind je op https://10000stappen.gezondleven.be/hoe-tel-ik-mijn-stappen.  

De 10.000-stappenclash tussen lokale besturen in Midden-West-Vlaanderen is een initiatief van Logo Midden-West-Vlaanderen.