Subsidie voor verkeersveiligheid schoolomgevingen deelgemeenten

Avondwandeling doorheen Roesbrugge - Poperinge

0 / 5 0
Poperinge kreeg recent het goede nieuws dat de stad een subsidie ontvangt om de verkeersveiligheid rond zeven schoolomgevingen te verhogen. Het gaat om een bedrag van 23162,50 euro.

Het stadsbestuur van Poperinge diende in mei 2020 een subsidieaanvraag in bij de Vlaamse overheid voor de verbetering van de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen in de deelgemeenten.

Die aanvraag werd recent goedgekeurd door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Het gaat om een subsidiebedrag van 23162,50 euro, 50 procent van de geschatte totale kostprijs van 46325 euro. Het stadsbestuur besteedt het bedrag aan de volgende maatregelen:

Abele Elektronische snelheidsinformatieborden; Poorteffect bij binnenrijden van Abele langs Trappistenweg; Vervangen kiss-and-ridestrook door kortparkeerstrook; Wegdekverlichting bij oversteekplaats; Wegmarkeringen zone 30. Krombeke Elektronische snelheidsinformatieborden; Fietssuggestiestroken langs rotonde in schoolomgeving; Wegdekverlichting bij oversteekplaats; Wegmarkeringen zone 30. Proven Elektronische snelheidsinformatieborden; Octopuspalen; Schoolstraat langs deel Alexisplein. Reningelst Aanpassing parkeerregime Pastoorstraat; Elektronische snelheidsinformatieborden; Parkeerverbod in onmiddellijke schoolomgeving Pastoorstraat; Wegdekverlichting bij oversteekplaats langs Pastoorstraat. Roesbrugge Elektronische snelheidsinformatieborden; Vervangen tijdelijke zone 30 door vaste zone 30; Wegmarkeringen zone 30. Watou Wegdekverlichting bij oversteekplaats. Voor Watou is er in de opsomming minder voorzien dan voor de andere deelgemeenten. De reden daarvoor is dat er in de schoolomgeving van Watou de afgelopen jaren reeds verschillende maatregelen genomen zijn, namelijk een ruime vaste zone 30, elektronische snelheidsinformatieborden en wegmarkeringen.

De uitvoering van de aanpassingen staat in de loop van de volgende maanden gepland, nog zoveel mogelijk voor het einde van 2020.
Meer info
Schepen Marjan Chapelle
0472 71 63 63
marjan.chapelle@poperinge.be

Dienst Mobiliteit
057 34 66 06
mobiliteit@poperinge.be