Uitbreiding voor lokale tennisclub Veurne

Tennis veurne uitbreiding

0 / 5

Your page rank:

Uitbreiding voor lokale tennisclub

Stad Veurne, AGB en bvba Indoor Veurne halen subsidie binnen! In het kader van subsidiëring van bovenlokale sportinfrastructuur werd voor de derde keer een dossier ingediend.  

En driemaal is scheeprecht moet men gedacht hebben, want de derde poging blijkt de goede te zijn.   De Stad en AGB bezorgen een investeringssubsidie goed voor 800.000 euro voor dit mooie project. Samen met de bovenlokale subsidie van Sport Vlaanderen (530.000 euro) en middelen van de bvba Indoor Veurne zal er een indoor tenniscomplex met fitnessruimte, alsook 4 outdoor paddelvelden gerealiseerd worden.  

Reeds in 2019 keurde de gemeenteraad van Veurne de investeringssubsidie goed, met als belangrijke voorwaarde dat er additionele subsidie van Sport Vlaanderen diende verkregen te worden. Door een ijzersterk dossier samen te stellen zijn we erin geslaagd om deze middelen nu binnen te halen, aldus een tevreden Schepen van Sport Pascal Sticker (Veurneplus). De mensen van bvba Indoor Veurne verdienen hiervoor een pluim voor hun niet-aflatende inzet in dit dossier.   Dat de lokale tennisclub Bachten de Kupe en Stad niet bij de pakken blijven zitten, is een feit want de omgevingsvergunning voor de aanleg van de 4 paddelvelden werd reeds vorige week afgeleverd.

De werken voor de aanleg zullen starten begin september, zodat er in het najaar reeds kan gespeeld worden.   De indoortennishal, het buitenterras en fitness maken het voorwerp uit van een andere omgevingsvergunning. Deze gloednieuwe infrastructuur komt op het Will Tura sportpark in de zone tussen het kunstgrasveld en de parking van de sporthal, recht tegenover de huidige outdoor tennisaccommodatie.  

De voorzitter van de lokale Tennisclub Bachten de Kupe, Patrick Vanbecelaere, die samen met enkele vennoten de bvba Indoor heeft opgericht is blij. De tennisclub Bachten de Kupe ziet hiermee een droom in vervulling gaan. De leden zullen voortaan het hele jaar door hun favoriete sport in Veurne kunnen uitoefenen.

Deze realisatie zal een nieuwe boost geven in de nu reeds bloeiende werking van de tennisclub.   Quote Pascal Sticker, schepen van Sport: “Het binnenhalen van deze subsidie is een absolute meerwaarde in de uitbouw van het huidige sportaanbod van onze Stad .”