Uitkijken naar de lente en Tulpenweekend

Tulpenweekend Poperinge

0 / 5

Your page rank:

Op zaterdag 20 en zondag 21 maart 2021 geven stad Poperinge en Rotary Poperinge officieel het startschot van de lente in de Hoppestad. Dit met een opvallende tulpenplukactie op de Grote Markt. Voor het eerst zal er – pal voor het stadhuis – een tulpenveld aangelegd worden met maar liefst 40.000 tulpen in verschillende kleuren. Inwoners van Poperinge zullen zich op voorhand kunnen inschrijven om in een tijdslot naar keuze een bos tulpen te komen plukken. Met de gevraagde symbolische bijdrage van 1 euro per deelnemer steunt de organisatie enkele lokale sociale doelen.

Schepen van groenbeheer Ben Desmyter: “Al snel na de eerste lockdown werden plannen gemaakt om samen met Rotary Poperinge een Tulpenplukweekend te organiseren. We willen hiermee alle Poperingenaars een hart onder de riem steken na de voorbije moeilijke maanden. Met de tulp als symbool kunnen we op een creatieve manier de komst van de lente inluiden, hopelijk ook een stap richting opnieuw een aangenamer samenleven.”

Kleurrijk en warm

Voor het stadhuis zullen 40.000 tulpen met bol opgesteld worden. Wie zich op voorhand inschrijft (max. 4000 deelnemers), kan tijdens het Poperings tulpenplukweekend  voor een symbolische bijdrage een bos van 15 tulpen komen plukken. Een bos bloemen voor in de huiskamer of om cadeau te geven aan iemand die hen nauw aan het hart ligt. De symbolische bijdrage gaat integraal naar enkele lokale sociale doelen. “Naast de aangename kleuren van de bloemen, dragen we met dit initiatief dus ook verder bij tot een warm Poperinge”, aldus schepen Ben Desmyter.

De organisatie is een samenwerking tussen het stadsbestuur en Rotary Poperinge. De stad ondersteunt het event financieel en logistiek, Rotary Poperinge neemt de praktische organisatie voor haar rekening. Het is niet voor het eerst dat Rotary Poperinge een sociaal event op gang trekt in de thuishaven.

Bedanken voor volgehouden inspanningen

Voorzitter Rotary Poperinge Geert Dewulf: “De voorbije jaren organiseerde Rotary al heel wat acties in Poperinge. In 2012 en 2014 werden – toen al – tulpen geplant, gekweekt en verkocht om zo meerdere lokale sociale projecten extra financieel te kunnen ondersteunen. In 2016 en 2018 organiseerden we onze ‘Duck Race’ langs de Vleterbeek en het stadspark die door duizenden inwoners werd gevolgd en waarbij we diezelfde sociale insteek uiteraard bleven behouden. Ook in 2020 wilden we een actie voorzien maar dit liet Corona helaas niet toe.  Door de economische, maatschappelijke en gezondheidscrisis door COVID-19 willen we ons dit jaar richten op een warm en creatief event.  Al snel vonden we met stad Poperinge een enthousiaste partner voor het organiseren van een heus Tulpenplukweekend. Met dit laagdrempelig initiatief willen we de Poperingenaars wat moed geven na de vele moeilijke maanden en danken voor de volgehouden inspanningen. Een bos bloemen past perfect bij deze ‘dank je wel’.”

Noteer alvast het weekend van 20 en 21 maart 2021 in je agenda. Het is vooralsnog onmogelijk de dan geldende coronamaatregelen in te schatten. De organisatie volgt dit van heel dichtbij op en hoopt om tegen de tweede helft van februari meer praktische informatie te kunnen geven via de (sociale) media en de stadskrant.