Update werken tramsporen Oostduinkerke-Bad (08/01 17 uur)

wegenwerken_de_lijn_odk-bad-sof-9110

0 / 5

Your page rank:

Naar aanleiding van de spoorwerken, die uitgevoerd worden in opdracht van de VVM De Lijn, in de doortocht van Oostduinkerke-Bad is deze namiddag op vraag van de burgemeester een overleg gepleegd met de bevoegde minister Lydia Peeters en haar kabinetsmedewerkers. De burgemeester had ook een goed telefonisch contact met directeur-generaal van De Lijn Ann Schoubs.

Het overleg – waarbij de problemen rond veiligheid en de bediening van Oostduinkerke-Bad van openbaar vervoer werden aangekaart – verliep bijzonder constructief. De burgemeester haalde ook aan dat hij de vakbondsactie betreurt waarbij de mensen letterlijk in de kou bleven staan.

Op maandag 11 januari wordt een coördinatievergadering gehouden en zal er opnieuw worden gecommuniceerd.

Ondertussen zorgt VMM De Lijn voor vervangbussen die halt houden op de voorziene afstapplaatsen. De Lijn communiceert hierover (Klantendienst De Lijn: 070/220.200).

Waarom werd het tramverkeer deze week stilgelegd?

Omdat de situatie er niet veilig was. Tijdens een plaatsbezoek samen met de politie werd vastgesteld dat de veiligheid van de arbeiders op de werf en van de voetgangers bij het oversteken van de Albert I-laan bij de doortocht van de tram niet gegarandeerd werd. Als hoofd van de veiligheid is onze burgemeester hiervoor verantwoordelijk. In het filmpje van Focus-WTV(externe link) zie je op beeld hoe onveilig de situatie er is.

Waarom reden er op vrijdag 8 januari geen pendelbussen?

Op donderdag 7 januari werd ons door de Lijn meegedeeld dat er vervangbussen zouden rijden op dit traject. Op 8 januari stak een vakondsactie bij de Lijn daar een stokje voor en reden er dus geen bussen. 

Op vraag van veel bewoners: het vrachtverkeer +3,5 ton zal uit de Duinparklaan geweerd worden.

Voor meer info contacteer zeker De Lijn via 070 220 200 – info@delijn.be of check de routeplanner op www.delijn.be