Verschillende activiteiten tijdens ‘week van de senioren’ 21-27 nov 2022

Week van de senioren

Van 21 tot 27 november is het ouderenweek. Lokaal dienstencentrum Ten Patershove, de seniorenadviesraad en de bibliotheek organiseren daarom verschillende activiteiten op maat van ouderen. Passeer tijdens je bibliotheekbezoek ook even langs de speciaal ingerichte boekenstand, waar heel wat boeiende boeken over ‘de zorg’ in de kijker gezet worden.

Bezoek woonzorgcentra en assistentiewoningen | 14/11, 29/11 en 13/12

Wie ouder wordt wil liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Je vertrouwde omgeving verlaten is niet eenvoudig, helaas is zelfstandig blijven wonen niet altijd een optie. Gelukkig zijn er in Diksmuide heel wat plekken waar je je thuis kan voelen en omringd wordt met de beste zorgen.

Het lokaal dienstencentrum verkent samen met jullie die plaatsen. Elk bezoek bestaat uit een rondleiding of presentatie en een bezoek aan een van de kamers of appartementen. Per uitstap betaal je € 3 of € 0,6 (kansentarief UiTPAS Westhoek). Schrijf je vooraf in via LDC Ten Patershove (tenpatershove@diksmuide.be, 051 79 32 80 of M. Doolaeghestraat 2A).

  • Maandag 14/11 | 14 tot 16.30 uur: WZC Zilvervogel en assistentiewoning (Woumen)
  • Dinsdag 29/11 | 14 tot 16.30 uur: dagverzorgingscentrum Kloosterhof (Vladslo)
  • Dinsdag 13/12 | 14 tot 16.30 uur : assistentiewoning Sint-Andries + WZC Yserheem (centrum)

Wie geen eigen vervoer heeft kan meerijden vanaf lokaal dienstencentrum Ten Patershove.

Workshop voorlezen aan je kleinkinderen op 19 november

Aiko Vanparys en Filip Debosschere, beiden leerkracht Woord en Drama aan Kunstenacademie Kadens, nemen jullie mee in de wereld van het vertellen. Ze leren je hoe je aan de hand van je stem en gebaren de letters op het witte blad kneedt tot een verhaal met sfeer, klank en verbeelding. Wil je ook samen met je kleinkind ten volle genieten van dat verhaaltje voor het slapengaan? Schrijf je dan snel in! Nul ervaring vereist, enkel de liefde voor verhalen en kinderen.

Bibliotheek | 14 tot 16 uur | inschrijven via bibcontact@diksmuide.be, 051 79 32 90 of aan de infobalie in de bib (beperkte plaatsen!) | gratis

Film Adieu les Cons op 22 november

In de Franstalige film ‘Adieu les Cons’ krijgt een 43-jarige dame te horen dat ze ernstig ziek is, waarna ze besluit op zoek te gaan naar de zoon die ze als tiener heeft moeten opgeven. Tijdens haar zoektocht wordt ze vergezeld door een vijftiger met een burn-out en een blinde archivaris die toevallig haar pad kruisen. Met z’n drieën beginnen ze aan een spectaculaire, onwaarschijnlijke zoektocht.

CC Kruispunt | 14.15 uur | € 4 of € 0,8 (UiTPAS kansentarief Westhoek) | inclusief ticket, koffie en taart | inschrijven voor 15 november via LDC Ten Patershove (tenpatershove@diksmuide.be, 051 79 32 80 of M. Doolaeghestraat 2A)

Zorgstand in de bib

Tijdens de week van de senioren vind je in de bib een speciale zorgstand met heel wat gezondheidsboeken, toelichting over medische thema’s, makkelijk te lezen boeken met grotere letters, luisterboeken, … Deze stand zal je enkel in de hoofdbib vinden, waar het aanbod aan zorgboeken een stuk groter is dan in de uitleenposten Leke en Pervijze.

Spaar extra veel punten tijdens de seniorenweek
Tijdens de ouderenweek is het aantal UiTPAS-punten uitzonderlijk niet beperkt tot 2 per week. Per deelname aan een activiteit in LDC Ten Patershove of De Klaproos spaar je die week 1 punt op je UiTPAS. Of je nu aan 1, 3, 5 of 6 activiteiten deelneemt! Vergeet niet om je gespaarde punten ook af en toe om te ruilen voor 1 van de vele voordelen: gratis handdoek, gratis koffietje, een ticket bij CC Kruispunt … Ontdek alle voordelen op https://www.diksmuide.be/product/2507/uitpas-massas-voordelen