Vierdaagse van de IJzer 2023

Vierdaagse van de IJzer 2023

Vierdaagse van de IJzer 2023: De “Vierdaagse van de IJzer” biedt voor jong en oud jaarlijks, tijdens de eerste volle week volgend op 15 augustus, vier dagen wandelplezier. De wandelaar kan vrij kiezen hoeveel en op welke dagen hij of zij wenst deel te nemen. Iedere dag worden verschillende afstanden aangeboden: 8, 16, 24 en  32 km. Alternatieve routes worden voorzien om G-sporters maximaal te laten deelnemen.

Dagelijks is er tenminste één plechtigheid om de militairen en burgers te herdenken die het slachtoffer zijn geworden van beide Wereldoorlogen, maar voornamelijk de Eerste Wereldoorlog gezien de regio.

  • De openingsplechtigheid en de start en aankomst van de éérste wandeldag vinden plaats in Koksijde-Oostduinkerke, de gemeente waar de oorsprong van de “Vierdaagse van de IJzer” ligt.
  • Er wordt telkens geprobeerd dat de omloop van de eerste wandeldag over het grondgebied van Nieuwpoort loopt, de laatste stad op het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog. Uitzonderingen zijn mogelijk.
  • De start en aankomst van de laatste wandeldag, de slotplechtigheid en het defilé  van de deelnemers vinden steeds plaats in de stad Ieper, het begrip en symbool van de Eerste Wereldoorlog.
  • De overige twee start- en aankomstplaatsen liggen in de frontsteden Diksmuide en Poperinge.

Vierdaagse van de IJzer 2023

Vierdaagse van de IJzer 2023

Van 22 tot en met 25 augustus 2023 kan er terug 4 dagen gewandeld worden in achtereenvolgens Oostduinkerke-Nieuwpoort, Diksmuide, Poperinge en Ieper.

Schrijf je vanaf vandaag in voor de 50e Vierdaagse van de IJzer 2023 via www.vierdaagse.be. Hoeveel dagen en/of welke afstanden wandelen? De keuze is helemaal aan jou. Voor meer info of vragen, raadpleeg de website.

Waar? Oostduinkerke, Diksmuide, Poperinge en/of Ieper.

Wanneer? 22, 23, 24 en/of 25 augustus 2023.

Afstand? Keuze tussen 8, 16, 24 en 32 km.

Prijs? €7/dag voor volwassenen, €5/dag voor jongeren t.e.m. 18 jaar.*

P.S. Wie niet te lang wacht, wordt misschien wel beloond met een prijs. Want wie zich inschrijft en betaalt voor 31 juli, maakt kans op een van de vele beloningen. Zin in een weekendje weg, een waardebon om eens lekker te gaan eten of nog iets anders? Twijfel dan niet en registreer je nu!

*Let op: deze prijs is geldig t.e.m. 31 juli, daarna zijn andere prijzen van toepassing.

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Veurne Awards 2024

Veurne Awards 2024 : Op 23 februari 2024 is er de allereerste editie van de Veurne Awards. Tijdens deze gala-avond in Furnevent zetten we onze

Koksijde Nieuws

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde

Halloween-mountainbiketoertocht Koksijde: Op vrijdag 27 oktober 2023 start in Oostduinkerke de 9de editie van de Halloween-mountainbiketoertocht. Dit jaar is er terug keuze uit drie verschillende afstanden: 25,

Koksijde Nieuws

Fun Shopping Koksijde

Fun Shopping Koksijde: Voor Fun Shopping moet je in Koksijde, Sint-Idesbald én Oostduinkerke zijn!Het eerste weekend van oktober slaan de VVV, de dienst voor Toerisme