VRIJDAG = BROOD OP DE PLANK

Nieuw! Elke eerste vrijdag van de maand kan je in het Bakkerijmuseum terecht voor ambachtelijk brood. De ingrediënten? Vooral veel tijd, liefde en vakkennis.

De huisbakker bereidt een klein assortiment vers brood en ovenkoeken, waarvan een deel wordt gebakken in de traditionele houtoven. Dit geeft een unieke smaak aan het brood, je proeft het ambacht!

We stellen tijdens deze vrijdagen ook graag het ‘Walterke’ voor. Een brood met pure ingrediënten, speciaal bedacht voor het museum. De naam is een hommage aan de bezieler van het Bakkerijmuseum: Walter Plaetinck. De opbrengst van de verkoop van het ‘Walterke’ gaat naar de bouw van een nieuwe houtoven.

Wie de bakker aan het werk wil zien, kan vanaf 10u terecht in museumcafé Patasjoe. De gebakken broden zijn vanaf 14u te koop, en worden ongesneden verkocht. Zo kies je zelf hoe dik je je boterham wil, en blijft het brood langer vers.

Wanneer: vrijdag 4 september. De broden zijn te koop vanaf 14u tot 17u.
Waar: Bakkerijmuseum Veurne, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Praktisch: In museumcafé Patasjoe van het Bakkerijmuseum: vrije toegang

Meer informatie: www.bakkerijmuseum.be, via e-mail: onthaal@bakkerijmuseum.be of telefonisch: 058 31 38 97.

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

Vergeten Spoor

Vergeten Spoor: Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het Poperingse landschap dooraderd met spoorlijnen, in totaal meer dan 160 kilometer. “Vergeten spoor” brengt dit treinverhaal tot

De Panne Nieuws

Seniorenfeest De Panne 2024

Seniorenfeest De Panne 2024: Op 11 juni 2024 worden alle senioren verwacht in het Plopsa Theater voor het Seniorenfeest, dit jaar met niemand minder dan

Nieuws Veurne

Skatecontest 20 april Veurne

Skatecontest 20 april Veurne: Na het overweldigende succes van vorig jaar, is het tijd voor een nieuwe ronde van skategeluk voor jong en oud! Locatie: