Weekend van het Volkscafé 2023

Weekend van het Volkscafé 2023

De Westhoek presenteert voor de 7de keer het Weekend van het Volkscafé!

Het Weekend van het volkscafé zet de cafés in de kijker door een mix van extra evenementen en leuke activiteiten. Van volkssport tot huisgemaakte soep, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Maar vergeet ook de bieren & de wijnen uit de Westhoek niet, die je op verschillende locaties kan proeven. 

Grenzeloos authentiek genieten met grote goesting!

Weekend van het Volkscafé 2023

Westhoek en Frans-Vlaanderen: 22 en 23 april 2023

Al 7 edities lang vieren de Westhoek en Frans-Vlaanderen de sfeer en de gastvrijheid van de volkscafés.  Een tachtigtal cafés zetten met volle goesting hun deur nog iets breder dan anders open! Niet alleen zorgt het volkscafé voor dynamiek en beleving maar ze vervullen ook de rol van toeristisch ambassadeur en geven meteen ook zuurstof aan het sociale en culturele leven.

Volkscafé anno 2023

Het doet plezier om de verscheidenheid van volkscafés te zien groeien. De gekende adressen worden aangevuld met nieuwe locaties die op zoek gaan naar innovatie zonder de authenticiteit te verliezen. De sanseveria, de juke-box en de biljart krijgen gezelschap van vintagemeubels, platenspelers en hip behangpapier. Het volkscafé vindt zichzelf opnieuw uit waardoor een mooi overzicht van leuke adresjes ontstaat waar gastvrijheid, trots en gezelligheid  zorgen voor een warm welkom.

Muziek, volksspelen, streekbieren, Picon en… veel verrassingen! 

Het Weekend van het Volkscafé zet de cafés in de kijker door een mix van extra evenementen en leuke activiteiten. Van volkssport tot huisgemaakte soep, van swing-jazz tot musette. Een topper blijft de ‘Picon Maison’ die grensoverschrijdend tot het bekendste aperitief is uitgegroeid. Maar vergeet ook niet de excellente bieren en wijnen uit de Westhoek die je op verschillende locaties kan degusteren. Hou in ieder geval de website en de folder in de gaten om niets te missen. 

Waar?

Ooit gestart in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren waaiert het weekend uit over de hele Westhoek. Tot in Noord-Frankrijk waar dezelfde ‘convivialité’ met een extra zuiderse Franse flair wordt gepresenteerd.

Tijdens het weekend van het Volkscafé 2023 doen in Veurne deze 5 volkscafés mee:

Zeemanshuis, De Passant, Kunstemaecker, ’t Klein Plezier, De Living

In Poperinge nemen volgende volkscafés mee:
Cafe de helleketel, Au Nouveau St. Eloi, Praatcafé Le Cadran, Volksspelencafé Het Mysterie, Café Sint Joris, Café Britannia, Cafe ‘In De Ster’ , A La Frontière Belge, Bierhuis “In Den Havermuis” , De Wijngaard, Chez le voisin en Café De Vismarkt – Poperinge dee

Meer info:

Website WE van het Volkscafé(dit is een externe link)

Facebook WE van het Volkscafé(dit is een externe link)