Weer zwemmen in Poperinge sinds 1 juli

Poperinge, kei van een stad

Sinds woensdag 1 juli kunnen zwemmers weer in Sport- en Recreatiebad De Kouter Poperinge terecht. In antwoord op de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad werd een zwemveilig protocol uitgewerkt dat toelaat om een divers zwempubliek te ontvangen. Door een capaciteitsbeperking is het aangeraden om voldoende op voorhand tickets aan te kopen via de kassa of online via de webshop. De openingsuren zijn tijdelijk aangepast en door het zwemmen te organiseren in verschillende tijdsloten krijgen zoveel mogelijk zwemmers de kans op een frisse duik.

Baanzwemmen kan op weekdagen in de voormiddag en ’s avonds na 18.15 u.; tijdens het weekend zoals anders in de voormiddag. De zwemtijd wordt beperkt door het eerstvolgende tijdslot of door sluitingstijd. Er kan steeds 45 à 60 minuten gezwommen worden en afhankelijk van de bezetting kan de zwemtijd verlengd worden. Het recreatief zwemmen met gebruik van speel- en wellnessfaciliteiten gebeurt in 2 tijdsblokken: op weekdagen is dat een namiddag- en avondblok en tijdens het weekend een ochtend- en namiddagblok. Op alle tijdsblokken dient een strikte toegangstijd te worden gerespecteerd. Er kan steeds gezwommen worden tot sluitingstijd.

In de voormiddag op weekdagen krijgen jeugdgroepen tegen het speciale jeugdtarief de kans op een zwembeurt voor hun “bubbel” na een reservatie op voorhand. De recreatie wordt dan exclusief voor hen opengesteld.  Wie eerst komt, eerst zwemt… 
Koop je tickets online op www.zwembaddekouter.be