Wegenwerken te Lo-Reninge vanaf 10/8

Wegenwerken in Lo-Reninge

0 / 5

Your page rank:

Vanaf 10 augustus zijn er wegenwerken gepland te Lo-Reninge en Reninge!

Vanaf maandag 10 augustus start de firma Verhelst met herstellingswerken aan de kasseien in de dorpskern van Reninge. Vanaf dan zal er een omleiding voor het verkeer +3.5 ton ingevoerd worden. Komende van Lo loopt de omleiding via de Broekstraat – Zwartestraat – Noordschotestraat en -plein – Middelstraat naar Zuidschote en omgekeerd.

Ter hoogte van Lizerne (Zuidschote) zal er een bord ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer + verboden voor +3.5ton’staan, net zoals ter hoogte van de Broekstraat. De werken zullen inclusief uitdrogen 1 maand duren. 

“We zijn er ons van bewust dat de werken enige hinder met zich zullen meebrengen”, zegt schepen Johan Matthys. “We proberen die hinder tot een minimum te beperken, maar we zullen niet kunnen vermijden dat er af en toe verkeershinder zal zijn aan de werken. We rekenen er ook op dat iedereen zich aan de snelheidsbeperkingen houdt.”

Vanaf maandag 17 augustus start de firma Debrabander met het vervangen van betonvakken in diverse straten in Lo-Reninge. Dit is onder meer het geval in de Rabbelaresteenweg, Lostraat, Reningesteenweg, Lindesteenweg, Zuidstraat, Oostvleterenstraat, Burgweg en Sperlakenstraat. Tevens wordt op verschillende plaatsen de voegvulling tussen de betonvakken vernieuwd. 

De werken starten in de Rabbelaresteenweg en de Reningsesteenweg. 

Er zal tegelijkertijd op verschillende plaatsen worden gewerkt om de uitvoeringstijd te beperken. De werken zullen, zonder onvoorziene omstandigheden, ongeveer 120 werkdagen duren. 

In de Rabbelaresteenweg en Reningesesteenweg wordt er gewerkt met verkeerslichten, maar er zal altijd doorgaand verkeer mogelijk zijn. Ook op andere locaties wordt mogelijk met verkeerslichten gewerkt.

Tijdens de werken geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 50km/u om de veiligheid van de wegenwerkers te verhogen.