Wilgenkunstwerk krijgt plaats in Prins Mauritspark te Nieuwpoort

Wilgenkunstwerk krijgt plaats in Prins Mauritspark

0 / 5

Your page rank:

Voortaan is in het Prins Mauritspark het indrukwekkend wilgenkunstwerk Sea Forms te vinden. De creatie bestaat voornamelijk uit wilgentakken en natuurlijk materiaal. Natuurkunstenaar en wilgenvlechter Jean-Louis Muller bracht het wilgenkunstwerk tot stand.

Door zijn organische constructie sluit het werk perfect aan bij groene omgeving van het park. Bovendien zorgt het voor een culturele en recreatieve meerwaarde, vertelt burgemeester Geert Vanden Broucke:
“Dankzij de heraanleg van het Prins Mauritspark en de vroegere tuintjes is de site bijzonder geschikt voor het inplanten van originele kunstwerken zoals de kunstinstallatie van Jean-Louis Muller. Met dit werk wordt het park nog een stuk aantrekkelijker voor de vele bezoekers. Het zal ongetwijfeld gesmaakt worden.”

Het wilgenkunstwerk Sea Forms is overigens niet het enige werk dat een plaats kreeg in het Prins Mauritspark. De bronzen sculptuur Ode aan het water van Fernand Vanderplancke werd in een waterpartij geplaatst. Het werk in de vorm van een bloeiende waterplant bevond zich tot voor kort tussen het Stadhuis en de beiaardtoren.

De plaatsing van deze kunstwerken kadert in de vernieuwing van het Prins Mauritspark. Het park kreeg de voorbije jaren een grondige opfrisbeurt. In de laatste fase nam de Stad de voormalige Ideeëntuinen onder handen. Nieuwe beplantingswerken, aangepaste ledverlichting, zitmeubilair en opvallende kunstparels dragen bij tot de uitstraling van dit parkgedeelte.

Het grootste onderdeel van ‘Sea Forms’ is de vijf meter hoge wulk.
Van links naar rechts: kunstenaar Jean-Louis Muller, burgemeester Geert Vanden Broucke, stedelijk landschapsarchitect Alain Cappelle, schepen Frans Lefevre en schepen Kris Vandecasteele.