Windmolenpark voor de kust van Duinkerke

Plannen windmolenpark - marien ruimtelijk plan

0 / 5

Your page rank:

De Franse overheid heeft plannen om een windmolenpark te bouwen ter hoogte van Duinkerke. Daarbij worden tot 46 turbines van elk min. 260 meter hoogte voorzien op een oppervlakte van 50 km². Het vooropgestelde park wordt vrijwel tot tegenaan de Frans-Belgische grens ingepland én tot op ongeveer 10 kilometer van de kustlijn. Volgens de simulaties komen de meest nabijgelegen turbines op 14 kilometer van de Koksijdse kust.

Standpunt Westkustgemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort
Lokaal Bestuur Koksijde tilt, samen met de gemeenten De Panne en Nieuwpoort, enorm zwaar aan dit geplande project. De Westkust-gemeenten namen hierover een duidelijk standpunt in, want de visualisaties tonen aan dat het beoogde windmolenpark duidelijk zichtbaar zal zijn.


Ook burgemeester Marc Vanden Bussche is bezorgd: “Ik ben heel ongerust. Volgens de huidige plannen zal dit een enorme impact betekenen op de belevingswaarde van onze stranden. Ik ben niet principieel tegen windenergie op zee, maar heb serieuze bedenkingen bij de exacte locatie. Momenteel zou de meest nabijgelegen turbine komen op 14 kilometer van onze gemeente. En dus niet op 30 kilometer, een piste waarmee ik wel zou kunnen leven. Mijn oproep naar onze federale en Franse overheid is duidelijk: wij willen dit verder onderzoeken om tot een betere oplossing te komen voor onze Westkust.”


Info en reacties
Op https://dunkerque-eolien.debatpublic.fr/ staat alle informatie gebundeld. De visuele simulaties staan online op http://parc-eolien-en-mer-dunkerque.geophom.info/.
De federale overheid voorzag ook een Nederlandstalige samenvatting van de zaken die het meest relevant zijn voor het Belgische publiek, die kunt u hier kan downloaden