Volop sfeer en ambiance met Winters Nieuwpoort

Winters Nieuwpoort

Met Winters Nieuwpoort zorgt Stad Nieuwpoort van vrijdag 16 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2022 voor onvervalst winterplezier. Blikvangers zijn het Winter Tree House in de Stadshalle, de uitdagende Winter Slide in Nieuwpoort-Bad en het gloednieuwe rolschaatspad op het Marktplein. Verder worden ook een eindejaarsactie en een kerstversieringwedstrijd voor Nieuwpoortse ondernemers georganiseerd.

Winters Nieuwpoort bundelt alle animatie die Stad Nieuwpoort de komende kerstperiode in petto heeft. Het evenement wordt officieel op gang getrapt op vrijdag 16 december 2022 met de opening van de Winter Chalet Chez Babette in Nieuwpoort-Bad. Op zaterdag 17 december opent Winter Village op het Marktplein in aanwezigheid van de Kerstman.

Daarna is het drie weken genieten dankzij het uitgebreide activiteitenprogramma. Er is voor elk wat wils, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke:

“Zoals vanouds zorgt de Stad met ‘Winters Nieuwpoort’ voor een sfeervolle overgang van oud naar nieuw. Drie weken lang brengen we extra plezier en gezelligheid in Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. Van een pittoresk winterdorp in de historische binnenstad tot dat echte wintersportgevoel aan zee, we hebben voor iedereen wat. Jong, oud en iedereen daartussen zal in Nieuwpoort een onvergetelijk eindejaar beleven.”

Winter Village

Het Marktplein in Nieuwpoort-Stad verandert in een prachtig winterdorp: Winter Village. Absolute blikvanger is het gloednieuwe rolschaatspad. In huidige tijden is dit een energiezuinig én leuk alternatief voor het gebruikelijke ijspad.

Verder vind je op Winter Village ook een mini-kerstcarrousel en vier chalets rondom een groot winterterras die typische winterse drankjes en heerlijke snacks serveren. Op het Winter Ambiance Podium laten bekende en minder bekende artiesten je meezingen met de beste hits van vroeger en nu.

De Stadshalle wordt een feeëriek Winter Tree House, stijlvol aangekleed met de mooiste versieringen van decoratiebedrijf Goodwill. Je geniet er van de fijnste gebakjes en hartverwarmende aperitieven. De enige echte Kerstman richt in de Stadshalle ook vijf dagen lang zijn salon in. Hij ontvangt je er met open armen voor een hartelijke babbel en een fotomoment. Voor de kleinsten pakt de Stad in het Winter Tree House uit met een programma op maat. 

Winterplezier aan zee

In Nieuwpoort-Bad staat winters avontuur centraal. Je waant je er echt in de Alpen-aan-Zee! Naast de Sint-Bernarduskerk staat een grote schuif-af: de Winter Slide. Met zicht op zee glij je vlotjes naar beneden. Op de hoek van de Lombardsijdestraat en Dienstweg Havengeul kun je terecht in de Winter Chalet Chez Babette. Ook de authentieke paardencarrousel komt hier te staan.

Tot slot worden de straten aangekleed met fonkelende lichtjes en prachtige decoraties. Wie zin heeft om alle kerstdecoraties te bewonderen, kan de Winter Wandeling van 9,75 km volgen.

Het volledige programma van Winters Nieuwpoort ontdek je vanaf vrijdag 25 november 2022 op www.wintersnieuwpoort.be. Alle Winters Nieuwpoort-activiteiten vind je ook in het speciaal Beleef­ Nieuwpoort­-pocket. Dit boekje is vanaf vrijdag 2 december 2022 verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme.

Winters Nieuwpoort Eindejaarsactie

De Stad en de Nieuwpoortse handelaars hebben opnieuw een sprankelende eindejaarsactie in petto, verklaart schepen van Lokale Economie Ann Gheeraert:

“Nieuwpoort is dé shoppingstad bij uitstek. De eindejaarsperiode is dan ook de ideale gelegenheid om uit te pakken met een heuse spaaractie. Hiermee laten we mensen kennismaken met het ruime aanbod aan Nieuwpoortse handelszaken én maken ze kans op heel wat mooie prijzen. Tegelijk stimuleren we met deze mooie actie het lokaal winkelen, wat onze Nieuwpoortse ondernemers ten goede komt.” 

Van maandag 12 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 krijg je met de Ik koop in Nieuwpoort­­-kaart bij elke deelnemende handelaar een digitaal lotje per aankoopschijf van 10 euro. Bij een aankoop onder de 10 euro krijg je sowieso één lotje. Wekelijks vindt een digitale trekking plaats waarbij je een Nieuwpoortse Cadeaubon in de wacht kunt slepen. Op maandag 9 januari 2023 wordt een supertrekking ingericht waarbij drie Nieuwpoortse Cadeaubonnen ter waarde van 1.500, 1.000 en 500 euro onder alle deelnemers worden verloot.

Meer info en alle deelnemende handelaars vind je op www.ikkoopinnieuwpoort.be.

Wedstrijd kerstversiering

Ook de Nieuwpoortse handelaars zijn volledig in wintermodus. Hun etalages, cafés, logies en restaurants krijgen een opvallend kerstkleedje aangemeten. Stad Nieuwpoort en de Lokaal Economische Raad belonen de mooist versierde zaak. Daarnaast kan het grote publiek meebeslissen wie de publieksprijs verdient.

Stemmen kan van vrijdag 16 tot en met zaterdag 31 december 2022 via www.ikkoopinnieuwpoort.be.

Foto: © Jan D’Hondt – Ateljé D

Extra nieuws:

De Panne Nieuws Winter 2023

Schaatspiste De Panne

Schaatspiste De Panne : Plezier voor jong & oud op de schaatsbaan van De Panne. Trek je schaatsen aan en glij de winter al lachend

Nieuwpoort Nieuws Winter 2023

Winters Nieuwpoort 2023

Winters Nieuwpoort 2023: Authentiek kerstplezier en gezellige ambiance op Winters Nieuwpoort. Met het evenement Winters Nieuwpoort organiseert Stad Nieuwpoort van vrijdag 1 december 2023 tot

Diksmuide Nieuws

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten

Burger kan voortaan terecht in twee dementie-infopunten: Dementie is een wereldwijd groeiend fenomeen dat een enorme impact heeft op individuen, families en gemeenschappen. Het stadsbestuur

One thought on “Volop sfeer en ambiance met Winters Nieuwpoort

  1. Pingback: WINTERS NIEUWPOORT 2022 - Neem me mee Magazine

Comments are closed.