Zeelaan verkeersvrij op 19/12

Zeelaan Koksijde afgesloten proefproject

0 / 5

Your page rank:

Zeelaan verkeersvrij

Op zaterdag 19 december zal de Zeelaan in Koksijde afgesloten worden voor het verkeer van 10-18 uur. Let wel! Dit kadert in een proefproject voor de komende kerstvakantie. 

Een evaluatie van deze proefdag wordt besproken in het schepencollege van maandag 21/12.

In de crisiscel werd beslist om tijdens de kerstperiode deze winkelstraat enkel af te sluiten in geval van grote drukte en wanneer de social distancing niet gerespecteerd kan worden.

Aan de handelaars wordt gevraagd om een goeie organisatie te voorzien in en rond de winkels.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Ik heb besloten om de Zeelaan niet systematisch af te sluiten tijdens het kerstverlof, maar enkel als dit noodzakelijk blijkt om veiligheidsredenen. We volgen dagelijks alles nauwgezet op. Om na te gaan of de drukte te groot wordt bekijken we de druktebarometer en zetten we op het terrein coaches in. Ook Politie Westkust houdt een oogje in het zeil. Onze gemeente wordt een topbestemming deze vakantie, maar we moeten de coronaregels allemaal strikt opvolgen, de volksgezondheid primeert en een derde golf moet vermeden worden. Ook in de Strandlaan en Leopold II-laan worden tijdens de kerstvakantie coaches ingezet.”

zeelaan-SOF-5888-Sofhie Legein - Lokaal Bestuur Koksijde

=> Foto ©Sofhie Legein – Lokaal Bestuur Koksijde en plan winkelstraten