Zonnebloem sluit preventief na positieve test.

0 / 5

Your page rank:

Het Dienstencentrum De Zonnebloem zal deze week preventief de deuren van de cafetaria sluiten. Een medewerker heeft een positieve coronatest afgelegd. Er was geen gevaar voor de klanten. 

De medewerker is gisteren maandag 28 september getest in het triagecentrum en testte positief op COVID19. Een andere medewerker liet vanmorgen weten dat er mogelijke symptomen aanwezig zijn en koos voor een test en quarantaine.

De rest van het team van De Zonnebloem gaat ook in quarantaine en zal vandaag worden getest. 

De klanten van het dienstencentrum kwamen niet in gevaar. De betrokken medewerker was gisteren wel actief in de cafetaria, maar droeg steeds een chirurgisch mondmasker en ontsmette erg regelmatig de handen.

Bovendien waren de contacten erg vluchtig, met respect voor de social distancing. Volgens de huisarts die De Zonnebloem opvolgt, is de kans op besmetting minimaal.

Uit voorzorg wordt de cafetaria voor de rest van de week afgesloten. Er kunnen op de middag geen maaltijden meer worden aangeboden. Ook de namiddagactiviteiten die in de cafetaria plaatsvinden, zoals biljart, rummikub of kaarten, zijn tot en met vrijdag geannuleerd.

In de loop van deze week wordt geëvalueerd of de cafetaria vanaf maandag 5 oktober weer kan openen.

De externe werking binnen het dienstencentrum kan wel blijven doorgaan. Zo zijn er op andere locaties binnen het gebouw onder meer cursussen voor Open School, zijn er zitdagen van verschillende diensten en is er de werking van teken- en schilderclub Het Zonnepalet. 

Lees ook: