Zwembad De Pluimen open vanaf vrijdag 4 december en ander coronanieuws voor Diksmuide

Logo Stad Diksmuide

0 / 5

Your page rank:

Afgelopen vrijdag kondigde het Overlegcomité een versoepeling aan van de coronamaatregelen. Opvallendste versoepeling was voor ons de heropening van de zwembaden. We geven een overzicht van wat de gewijzigde maatregelen voor Diksmuide betekenen.

Zwembad De Pluimen open vanaf vrijdag 4 december

Grootste verrassing in de gewijzigde maatregelen is de heropening van de zwembaden. Momenteel stellen we alles in het werk om ons hiervoor te organiseren. Zwembad De Pluimen opent vrijdag 4 december opnieuw de deuren volgens de gebruikelijke openingsuren. Hou zeker rekening met onderstaande richtlijnen:

  • Recreatief zwemmen is nog niet aan de orde. Daarom houden we de glijbaan en het sterrenpeuterbad nog gesloten.
  • Enkel baantjeszwemmen is mogelijk. We laten maximaal drie mensen per baantje toe.
  • We laten bezoekers binnen per tijdsslot van 1,25 uur met telkens een kwartier pauze om daarna pas nieuwe zwemmers toe te laten. Zo vermijden we dat teveel mensen de wegen kruisen.
  • Alle vrije zwemmers moeten na 1,25 uur het zwembad verlaten.
  • Het reserveren van tickets om te komen zwemmen kan vanaf woensdagmorgen 2 december om 9 uur via webshopdiksmuide.recreatex.be.
  • Douchen na het zwemmen is opnieuw toegestaan. De helft van de douches wordt afgeplakt zodat je altijd genoeg afstand van mekaar houdt. Douchen kan opnieuw omdat zwemmers die net arriveren (door het tijdsslot) niet meer kruisen met zwemmers die uit het bad komen. Belangrijke kanttekening, douchen achteraf is zeker niet verplicht. Je kunt op veilig spelen door meteen naar de kleedkamers te gaan na het zwemmen.
  • De redders zien erop toe dat alles veilig verloopt.
  • Schoolzwemmen voor de lagere school start terug vanaf maandag 7 december.
  • Sportclubs met jeugdgroepen tot en met 12 jaar kunnen er terug invliegen vanaf maandag 7 december (zwemclub, triatlonclub, kajakclub, duikclub)

Steward bij winkels groter dan 400m²

Winkels met een oppervlakte van meer dan 400m² moeten verplicht een steward aan de ingang voorzien. Zo kan die persoon alles in goede banen leiden en de veiligheid voor iedereen garanderen. In onze stad gaat het vooral om supermarkten en doe-het-zelfzaken.

Markten uitgebreid met niet-essentiële kramen

De openbare markten worden ook terug aangevuld met alle niet-essentiële kramen. Hierdoor zullen de maandag- en boerenmarkt weer compleet zijn.

Eén bewoner besmet in Yserheem

Een bewoner die net vanuit een ander woonzorgcentrum naar Yserheem verhuisde testte positief op het coronavirus. Bij elke nieuwe opname verblijft de bewoner eerst zeven dagen in quarantaine waarbij specifieke veiligheidsmaatregelen toegepast worden, hierdoor is er geen risico voor de andere bewoners. Alle veiligheidsmaatregelen zijn gerespecteerd.

Musea openen de deuren terug

Het Museum aan de IJzer opent de deuren vanaf zaterdag 5 december. De Dodengang geeft ons in de loop van deze week door wanneer zij terug openen.

Stedelijk afhaalpunt voor verenigingen

Het college van burgemeester en schepenen besliste om toch een afhaalpunt te organiseren voor verenigingen die verkoopacties houden. Locatie van dat afhaalpunt is oc Zonnestraal. We volgen verder alle richtlijnen uit het politiebesluit van de gouverneur. De stadsdiensten staan in contact met de verenigingen hiervoor.

Besmettingen

Het aantal besmettingen van de voorbije 7 dagen staat vandaag in Diksmuide op 30, dit is het cijfer uit de Zorgatlas. Hiermee blijven we in code oranje.