Natuurwerkgroep De Zeevonk wint de Groene Pluim

Natuurwerkgroep De Zeevonk wint de Groene Pluim

De stedelijke milieuraad overhandigt jaarlijks de Groene Pluim aan een persoon, bedrijf of natuur(vereniging) die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur en/of het leefmilieu in Nieuwpoort. Deze award werd samen met een cheque van 100 euro toegekend aan Natuurwerkgroep De Zeevonk.

De milieuraad overhandigt de Groene Pluim dit jaar aan Natuurwerkgroep De Zeevonk. Dit is een natuurgerichte vereniging voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar. Bedoeling is om hen op een speelse en avontuurlijke manier kennis te laten maken met de natuur. De vereniging is overal in de Westhoek actief.

De Zeevonk werd opgericht in 1996 door een trio natuurgidsen: Hilde Nottebaere, Anne-Marie Luca en Rika Driessens. Al meer dan 25 jaar zet de vereniging zich in om de natuur dichter bij kinderen te brengen.

Het North Seal Team eindigde op een verdienstelijke tweede plaats met amper één stem verschil. De vereniging engageert zich om rustende zeehonden op het strand te beschermen en werkt hiervoor samen met vrijwilligers uit verschillende kuststeden. Ook zorgt het North Seal Team voor de nodige sensibilisering hoe mens én dier met zeehonden moeten omgaan.

Dankzij hun samenwerking met de politie en SeaLife Blankenberge kunnen ze zeehonden met verwondingen helpen en indien nodig naar SeaLife Blankenberge brengen.

Extra nieuws:

Nieuws Veurne

Bloemenmarkt Veurne 2024

Bloemenmarkt Veurne 2024: Traditiegetrouw is er op Pinkstermaandag, 20 mei 2024, de Bloemenmarkt! Flaneer er tussen tal van verkoop- en infostands. Op de Grote Markt

De Panne De Panne Bezienswaardigheden Nieuws

Westerpunt De Panne

Westerpunt De Panne: Op het einde van de betonnen wandeldijk richting Frankrijk vind je een architecturaal hoogstandje dat elke bezoeker een prachtig uitzicht biedt over

Koksijde Nieuws

Zoeavenherdenking 20 mei 2024

Zoeavenherdenking 20 mei 2024: Wie zijn deze mannen in opvallend uniform? Het zijn de Zoeaven, eenheden van het Franse koloniale leger. Ze verbleven een 14-tal maanden (1915-1916) in