Stad Veurne organiseert infosessie voor Oekraïners, gastgezinnen en buddy’s op 26 april

#PlekVrij

De Stad Veurne organiseert op dinsdag 26 april om 14.00 uur een infosessie voor vluchtelingen uit Oekraïne, gastgezinnen, buddy’s, … Dit zal doorgaan in de Vaubanzaal van de Zuidburg.

Tijdens de infosessie geeft de sociale dienst van Veurne de aanwezigen onder meer uitleg over de verschillende soorten opvang, de verwachtingen, de verantwoordelijkheden en welke ondersteuning de Stad Veurne biedt.

In Veurne zijn er reeds 12 effectieve buddy’s. Op heden worden zo’n 40 vluchtelingen opgevangen in 6 gastgezinnen en in de collectieve opvang.

De infosessie zal ongeveer een uur duren, gevolgd door een netwerkmoment en een persmoment.

Quote Guido Hoste, schepen van Welzijn: Veurne is een gastvrije en hartverwarmende stad waar zorg en geborgenheid geen ijdele woorden zijn. Het is dan ook onze bezorgdheid en bekommernis om deze zo zwaar getroffen bevolking en zij die vluchtend zijn voor dit gewetenloos geweld een thuisgevoel te geven.”

Extra nieuws:

Nieuws Poperinge

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT

21ste KEIKOPPENSMULTOCHT: Stap samen met je gezin op de fiets voor een ontspannen tocht van zo’n aangename 30 kilometer door onze adembenemende landschappen. Langs de

Nieuws Poperinge

Fietszoektocht Poperinge 2024

Fietszoektocht Poperinge 2024: Stap op je fiets en verken het prachtige Poperinge en haar charmante deelgemeenten als nooit tevoren! Doe mee aan onze spannende fietszoektocht

Koksijde Nieuws

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!

Koksijde-Oostduinkerke zet je een jaar lang in de bloemetjes!: Wie zet jij graag in de bloemetjes en waarom? Dat is de vraag die onze nieuwe wedstrijd op je afvuurt.