Sint te gast Diksmuide 2024

Sint te gast Diksmuide 2024

Sint te gast Diksmuide 2024: Ontdek de magie van Sint en Piet tijdens onze Sinterlijke belevingsdag. Een wervelende muzikale show, pietenbelevingsruimte, creatieve workshop, pietendisco of zoektocht. Je zal je geen minuut vervelen op zaterdag 23 november.

Sinterklaasshow
11u00 | 14u00 | 16u30
De Sint, pieten en hun helper Jens komen een bezoekje brengen aan Diksmuide. Deze vrolijke bende ontvangt je in de Schouwburg voor de wervelende muzikale show “De Speculoosdief!”

Feestpiet is tegenwoordig enkel nog bezig met zingen terwijl Keukenpiet zijn best doet om al het lekkers op tijd klaar te krijgen. Maar dan verdwijnen alle speculozen plots. Samen met Jens gaan ze op zoek naar de speculoosdief. En net nu de pieten al in de problemen zitten is ook het paard van de Sint ziek. Als dat maar goed komt…

Achteraf is er natuurlijk de gelegenheid om de Sint van dichtbij te begroeten en bovendien heeft hij voor elk kindje een zakje lekkers mee.

Pietenbeleving
9u00 – 18u00
Je brief of verlanglijstje afgeven aan postpiet? Plaatsnemen in de pietenschool? Liedjes zingen in de muziekkamer of eens spieken in de slaapkamer van de pieten? Tijdens de “Pietenbeleving” beleef je magische momenten! De Pietenbeleving is vrij toegankelijk tussen 9 en 18 uur. Hou er rekening mee dat Postpiet en zijn vrienden af en toe een pauze nemen.

Creatief atelier, verhalen en grime
9u00 – 18u00
Nestel je knus in een hoekje en geniet van een verhaaltje op de kamishibai. Leef je uit in het knutsellokaal of neem plaats in de grimestoel. Tijdens de belevingsdag wisselen de workshops elkaar doorlopend af. Wedden dat je je niet zal vervelen?

Pietendisco
12u00 | 15u00 | 18u00
Disco Piet, hij maakt van elk Sinterklaasfeest een mega party! Met de allerleukste Sinterklaas disco hits zorgt hij voor een gigantisch feest! Dans, spring, zing en doe de polonaise. Ook danspiet is mee om samen met jullie te swingen. Stilstaan is geen optie tijdens deze Pietendisco.

Pietenbingo in de BIB
Doorlopend tussen 23/11/2024 en 5/12/2024.
Tussen boeken, spiekend vanachter een gezelschapsspel of gewoon aan de balie? Ga op pad in de BIB van Diksmuide en speur mee naar alle pieten. Op het einde van je speurtocht kan je “bingo” roepen want één ondeugende piet kwam je niet tegen in de BIB.

Deponeer je deelnameformulier voor 5/12 in de rode Sintbus in de bib en wie weet val jij wel in de prijzen. Deelnameformulieren kan je vinden in de BIB of tijdens de belevingsdag in het CC Kruispunt.

Pakjesspeuren bij de handelaars
Doorlopend tussen 1/11/2024 en 6/12/2024.
Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje, leg wat in m’n laarsje, dank u Sinterklaasje. Benieuwd wat de Sint en zijn pieten in de etalages van de handelaars legden?

Ga op pad in het centrum van Diksmuide en link alle cadeautjes aan de juiste handelaar. Deponeer je deelnameformulier voor 7/12/2024 in de rode Sintbus op de Grote Markt en wie weet val jij wel in de prijzen. Deelnameformulieren kan je vinden bij de dienst toerisme, de deelnemende handelaars of bij de downloads op deze pagina.

Praktisch
Voor de Sinterklaasshow is het noodzakelijk om een ticket aan te kopen. Dit kan vanaf dinsdag 22 oktober om 12 uur via Ticketgang. Tickets kosten 1 euro per persoon (via kansentarief 0,20 euro).

De workshops, pietenbeleving en pietendisco zijn vrij toegankelijk en wisselen elkaar met korte pauzes af tussen 9 en 18 uur.

Downloads

Extra nieuws:

Alveringem Nieuws

Zware gitaren, warme harten

Zware gitaren, warme harten: De kleine kerk van Oeren wordt omgetoverd tot een unieke concertlocatie. Twee metalbands zullen de avond vullen met zware gitaren en

Alveringem Nieuws

EVERSAMBOS VIERT FEEST

EVERSAMBOS VIERT FEEST: Aan de start van de Week van het Bos brengen we een ode aan 30 jaar natuurpracht in het Eversambos. We nodigen

Alveringem Nieuws

Halloween Smoefeltocht

Halloween Smoefeltocht: Een griezelige Smoefeltocht in Alveringem! Bereid je voor op een Halloween-avond met eten, drinken en spanning! Niet voor bangeriken en gevoelige zielen. Datum: